10 september 2013

NieuwsApple kondigt de iPhone 5S aan

iphone 5S cameraNiet geheel onverwacht heeft Apple vanavond de nieuwe iPhone voorgesteld. De afgelopen maanden konden we al veel afbeeldingen, prototypes en geruchten bekijken over de nieuwe iPhone, maar vanaf nu is het officieel.

De nieuwe iPhone heeft de naam iPhone 5S gekregen. Helemaal verrast zijn we natuurlijk niet, de iPhone heeft zoals verwacht een verbeterde processor, nieuwe led-flitser en de langverwachte vingerafdrukscanner. We hebben een overzicht gemaakt van de vernieuwingen.

'Oud' design, toch vernieuwend:

De iPhone heeft net zoals de iPhone 5 een unibody aluminium behuizing aan de achterkant met bovenin en aan de onderkant een glazen rand die ervoor zorgt dat het signaal voor de verschillende antennes niet verstoord zal worden door de behuizing. Er is nog steeds een retina (326 PPI) scherm van 4 inch groot ingebouwd met een resolutie van 1136×640. De afmetingen van iPhone 5S bedragen 125 x 58,6mm, en een dikte van 8mm. De iPhone 5S heeft op het eerste zicht weinig verandering ondergaan, toch is deze vernieuwd omdat de kleuren zijn aangepast. Zo zal de iPhone 5S verkrijgbaar worden in de kleuren wit/zilver, zwart/grijs en wit/champagne-goud.

iphone5S

Sneller dan ooit

De nieuwe iPhone is opmerkelijk sneller geworden dan zijn voorgangers, maar liefst 56 keer sneller. Dit komt door de nieuwe 64-bit A7 processor, die tevens ook energiezuiniger is dan de vorige chip. De A7-chip levert aanzienlijk meer rekenkracht dan de huidige 32-bit A6-chip en zal er voor zorgen dat de batterijduur van de iPhone vergroot wordt en betere performance en graphics kunnen worden neergezet. Daarnaast kunnen applicaties nu ook in 64-bit mode worden uitgevoerd, iOS 7 is speciaal voor de iPhone 5S herschreven om ondersteuning te kunnen bieden de 64-bit porcessor.

Nieuw in de iPhone 5S is de Motion coprocessor (M7), deze verzameld alle data van de accelerometer, kompas en gyroscoop. Deze is speciaal bedoeld voor gezondheid- en fitness apps zoalse zoals Nike+ move.

Verbeterde en nieuwe Hardware

De camera voor de iPhone heeft een splinter nieuwe lens (F2.2) gekregen die door Apple zelf is ontworpen. Deze bestaat uit 5 lenzen die ervoor zorgen dat je haarscherpe en hoge kwaliteitsfoto's kunt maken. Dankzij deze nieuwe lens kun je voortaan 15% meer op de foto kwijt dan voorheen. De nieuwe software samen met deze lens maakt meerdere foto's en zal zelf de beste foto tonen en bewaren. Met de nieuwe dual-ledflitser aan de achterkant die beschikt over meerdere kleuren licht zal de flitser een natuurlijker licht geven en je foto’s ‘warmer’ worden en er beter uit zien. Met behulp van de nieuwe camera kunnen ook slow-motion en 720P video's worden gemaakt met een framerate van 120fps.

iphone 5S camera

Geruchten over een vingerafdrukscanner gaan al enkele jaren terug en het is dan nu eindelijk zover. Met behulp van deze 'Touch ID' (scanner) is je iPhone persoonlijk beveiligd en kun je in principe alleen maar je iPhone ontgrendelen met behulp van je vingerafdruk. De scanner zit ingebouwd in de vernieuwde homebutton (thuisknop) en registreert je afdruk in welke richting dan ook. Door je vinger op de homebutton te plaatsen wordt de afdruk gescand en de iPhone ontgrendeld. Deze extra beveiliging is vooral handig wanneer je straks gebruik gaat maken van iCloud Keychain.

Daarnaast kunnen App en iTunes Store aankopen vanaf nu worden uitgevoerd met behulp van je vingerafdruk en is het onnodig je wachtwoord in te vullen. Uiteraard is het mogelijk meerdere afdrukken toe te voegen aan één iPhone zodat ook andere personen je iPhone kunnen gebruiken. De vingerafdrukken blijven op het apparaat zelf en worden niet geupload naar iCloud of andere Apple diensten.

touchid

Wanneer te koop?

De iPhone 5S is samen met speciaal ontworpen cases van $39 te koop vanaf 20 september in USA, China, Canada, UK, Duitsland, Frankrijk, Australië, Hong Kong, Japan en Singapore. De verkoopdatum voor Nederland en België is nog niet bekend en staat later dit jaar gepland. De iPhone 5S komt in drie uitvoeringen, wit en zwart/grijs en champagne goud met een geheugen van 16, 32 en 64 GB. De prijs van de nieuwe iPhone 5S zal vrijwel gelijkblijvend aan de huidige iPhone 5 serie.

De prijzen

iPhone 5S

16GB = 649 dollar (Duitsland: € 699)
32GB = 749 dollar (Duitsland: € 799)
64GB = 849 dollar (Duitsland: € 899)

Meer over iPhone kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!