21 maart 2016

NieuwsApple lanceert krachtige 4-inch iPhone SE

iPhone se

Wat een verrassing, Apple heeft tijdens het speciale persevenement in Cupertino de 4-inch iPhone SE aangekondigd. Het gaat om een goedkopere iPhone die de huidige iPhone-lijn komt versterken.

De iPhone SE is bekend aan de buitenkant, maar geheel vernieuwd aan de binnenkant. Het nieuwe toestel lijkt in eerste instantie op een 'oude' iPhone 5s, maar dat is schijn. Het scherm is een Retina HD-display en lichtjes afgerond zodat deze beter in de behuizing ligt. Hierdoor is de kans klein op schade wanneer deze ten val komt.

Veel Apple liefhebbers zaten te wachten op een sterk 4-inch model van Apple, het geduld wordt beloond met deze krachtige 4-inch uitvoering. De iPhone SE bevat een 64-bits A9-chip met een M9 motion processor, hierdoor kun je gebruik maken van de 'Hé Siri’-functionaliteit.

iPhone SE rosegoud

De iPhone SE krijgt een 5-megapixel FaceTime-camera met Retina Flash. Aan de achterkant vind je de fantastische 12-megapixel camera met dual-ledfliter, 4K ondersteuning en is het mogelijk om Live Photos te maken met het toestel. De Live Photos kunnen bekeken worden door je vinger op de foto te leggen net zoals op alle andere Apple apparaten. Force touch opties of Live Photos activeren zal er niet in zitten want de iPhone SE heeft geen 3D Touch functionaliteit.

De iPhone SE beschikt over een Touch ID en NFC-chip die Apple Pay mogelijk maakt (nog niet in Nederland of België), heeft ondersteuning voor bluetooth 4.2, 802.11ac WiFi en Voice over LTE.

iPhone se line-up

iPhone SE kopen

De iPhone SE komt beschikbaar in vier kleuren: goud, zilver, spacegrijs en roségoud. Als opslagcapaciteit heb je de keuze tussen 16GB en 64GB. De iPhone SE kan vanaf 29 maart 2016 online besteld worden voor €489 (16GB) en €589 (64GB), de levering zal plaatsvinden begin april.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe iPhone SE


@JNS_Productions, bedankt voor de video!Reacties


 • sj

  22 maart 2016 om 9:58

  iemand enig idee of de SE ook substantieel goedkoper zal zijn bij winkels als de mediamarkt, zoals dat nu (nog) is met de 5S en de 6S? En hoelang zou je moeten wachten eer je ‘m daar kan kopen?

 • Lennie

  22 maart 2016 om 10:51

  Kijk, dat maakt mij nou gelukkig! De iPhone 6 is gewoon te groot naar mijn smaak.

 • Wesley Fabry

  22 maart 2016 om 10:56

  @sj, na verloop van tijd waarschijnlijk wel. De iPhone SE wordt pas begin April verwacht, waarschijnlijk pas in mei goed op voorraad in andere winkels. Houd de http://www.appletips.nl/koopwijzer/ in de gaten, hier vind je altijd de laagste prijs voor je Apple producten, de iPhone SE wordt toegevoegd zodra deze te koop is.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!