2 oktober 2014

Apple maakt het mogelijk om een tweedehands iPhone te controleren op vergrendeling

zoek mijn iPhone

Nu de iPhone 6 en iPhone 6 plus te koop zijn worden er weer veel 'oude' iPhones aangeboden op tweedehands websites. Wanneer je bij een eerlijke koper een iPhone koopt dan ben je er vrijwel zeker van dat alles in orde is, maar toch weet je dat niet altijd zeker.

Sinds iOS 7 beschikt de iPhone, iPad en iPod Touch over activeringsvergrendeling, deze optie zorgt ervoor dat je niet zomaar een iDevice kan herstellen of synchroniseren met iTunes of ander account. Ook op afstand je iDevice ontgrendelen kan niet want je moet inloggen met je Apple ID voordat je toegang krijgt tot je iDevice.

Het is dus belangrijk dat je deze vergrendeling uitschakelt voor je een iDevice verkoopt en je een iDevice koopt zonder vergrendeling. Apple heeft om deze reden een speciale pagina in het leven geroepen waarmee je eenvoudig het IMEI- of serienummer kunt invoeren van een iDevice om te zien of activeringsvergrendeling is ingeschakeld.

activeringsvergrendeling

Je krijgt onmiddellijk te zien of de iPhone, iPad of iPod Touch is vergrendeld en hoe je dit eventueel moet oplossen. Het IMEI- of serienummer kun je terugvinden via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Info, via iTunes of op de achterkant van je toestel.

Klik hier om onmiddellijk de speciale pagina te openen

Wil je een iPhone, iPad of iPod Touch verkopen? Lees dan eerst deze handleiding om je iDevice klaar te maken voor de verkoop.

Meer over Beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • peter

  2 oktober 2014 om 17:47

  Ik kan de pagina niet openen via iPad iOS 8 ook niet vanaf mijn iPhone 6 plus.Melding dat deze browser niet wordt ondersteund

 • Wesley Fabry

  2 oktober 2014 om 17:53

  @peter dat klopt, blijkbaar kun je dit alleen doen via een Mac of PC.

 • Paul Hoving

  3 oktober 2014 om 15:39

  En bij mij functioneert de pagina op een PC niet in Google Chrome. (Wel in IE)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!