2 oktober 2014

iOS 8Oplossing voor het niet ontvangen van telefoongesprekken op iPad of iPod

Continuïteit iOS continuity, handoff

Dankzij continuity kun je naast het ontvangen van oproepen op je iPhone, deze ook ontvangen en beantwoorden op je iPad of iPod Touch. Het gaat vrijwel automatisch als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moeten alle iDevices beschikken over iOS 8 en verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi netwerk. Daarnaast moet op al deze apparaten hetzelfde iCloud account actief zijn.

Als dit allemaal in orde is kun je telefoongesprekken ontvangen, voeren en starten vanaf je iPad of iPod Touch in samenwerking met een iPhone. Meer info over deze functie lees je hier terug op appletips. Er zijn helaas een aantal iOS gebruikers die aan deze voorwaarden voldoen, maar toch geen gesprekken kunnen ontvangen op hun iPad of iPod Touch. Als dit het geval is kun je onderstaande oplossingen proberen:

Controleer als eerste of je wel degelijk beschikt over het juiste iOS apparaat. Om deze functie te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een iPhone 5, iPhone 5s, iPhome 5c, iPhone 6 (plus), iPad 4e generatie, iPad Air, iPad mini, iPad mini retina of iPod Touch 5e generatie.

continuity-ios-uitschakelen

Als tweede moet je controleren of je toevallig deze optie niet uit geschakeld hebt, ga hiervoor op je iPad of iPod Touch naar Instellingen ▸ FaceTime en activeer hier de optie 'Via mobiel netwerk iPhone'. Dit zorgt er narmelijk voor dat je iPad of iPod Touch gebruikt maakt het mobiele netwerk van je iPhone om gesprekken te kunnen voeren.

Als bovenstaande correct is en de functie werkt nog steeds niet dan is het aan te raden je netwerk instellingen te herstellen. Dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel netwerkinstellingen. Mocht dit niet helpen kun je het beste je uitloggen bij je iCloud account en opnieuw aanmelden.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Chris

  2 oktober 2014 om 13:32

  Instellingen herstellen lijkt me momenteel niet heel erg zinvol.. Gezien de Bug met iCloud drive…

 • Wesley Fabry

  2 oktober 2014 om 13:51

  Dat is enkel het geval wanneer je alle inhoud en instellingen wist. Dit geldt niet voor het herstellen van netwerkinstellingen.

 • Pascal

  2 oktober 2014 om 17:58

  Het werkt hier anders prima met een iPhone 5S + iPad 2 en een Macbook pro Mid 2010. Maw. ik kan gesprekken op de iPad2 voeren alsook op de MacBook!

 • maarten

  3 oktober 2014 om 0:26

  Op mijn iPad 2 in combinatie met iPhone 6 gaat het ook vanzelf. Op m’n MacBook Air tweede generatie niet

Een reactie toevoegen: