1 juli 2015

MUSICApple Music afstemmen op je persoonlijke voorkeuren

voor jou Apple Music

Apple Music zal volgens Apple na verloop van tijd weten van welke muziek je houd en op die manier steeds nieuwe muziek laten ontdekken die helemaal in jouw stijl past. Dit wordt grotendeels gedaan door te kijken naar welke nummers je luistert, maar je kan Apple ook een handje helpen door je voorkeuren door te geven of muzieknummers als favoriet te markeren.

Dat laatste is erg eenvoudig te verwezenlijken, wanneer je een muzieknummer luistert kun je op het hartje tikken om hem in te kleuren, vanaf dat moment is dit nummer favoriet.

Favoriet maken Apple Music

Je persoonlijke stijl en smaak doorgeven kan via een zeer bijzonder optie, open de muziek applicatie in iOS of iTunes in OS X, navigeer naar 'Voor jou', als eerste keer ga je een bijzonder proces doorlopen. Aan de hand van cirkels met daarin muziekstijlen kun je jouw persoonlijke voorkeuren aangeven. Door op een stijl te tikken zal de cikel groter worden, tik nogmaals om aan te geven dat je deze stijl erg leuk vindt. Doe dit voor de stijlen die je aanspreken, hoe groter de cirkel hoe leuker je de stijl vindt. Is er een stijl die je helemaal niet vindt? Houdt dan de cirkel ingedrukt tot deze verdwijnt.

Leuk vinden in Apple Music

Tik op volgende om aan te geven welke artiesten je geweldig vindt, ook hier geld hoe groter hoe leuker. Door op de optie 'Meer artiesten' te tikken krijg je nieuwe artiesten te zien in de cirkels, zelfs Nederlandse! Is er een bepaalde artist die je echt niet leuk vindt, houdt de circkel dan ingedrukt tot hij verdwijnt. Hierna heb je jouw persoonlijke voorkeuren doorgegeven, vanaf nu krijg via het tabblad 'Voor jou' persoonlijke aanbevelingen te zien.

Je voorkeuren foutief doorgegeven? Dan kun je deze achteraf altijd wijzigen via Muziek app ▸ Tik op het gebruikersicoon linksboven ▸ Kies je artiesten ▸ Begin opnieuw. Via iTunes kan door te klikken op je naam in de navigatiebalk ▸ Kies artiesten voor jou ▸ Stel opnieuw in.

Meer over Apple Music kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!