4 juli 2015

MUSICApple Music: Alle gedownloade (offline) nummers bekijken en verwijderen

Apple Music en muziek applicatie logo

Iedereen die Apple Music abonnee is mag de muziek offline bewaren, dit kun je doen via de drie bolletjes in iOS door de optie ‘Maak offline beschikbaar’ te selecteren om de nummers te downloaden, via iTunes kan het door met een secundaire klik (rechtermuisknop) te klikken op een album of nummer.

Maar hoe kan je nu snel alle offline nummers bekijken om ze eventueel te verwijderen zodat je meer ruimte beschikbaar hebt op je iPhone, iPad, iPod Touch, Mac of PC?

iTunes

In iTunes is het vrij eenvoudig, alle nummers en albums zonder wolkje zijn offline en dus lokaal bewaard. Klik met een secundaire klik op het nummer of album en kies in het context-menu voor 'Verwijder', selecteer in het pop-up venster de optie 'Verwijder downloads' om de muziek lokaal te verwijderen, maar niet in je iCloud-muziekbibliotheek. De muziek wordt verwijderd, maar blijft beschikbaar om te streamen. Snel alle offline muziek bekijken? Navigeer naar de menubalk ▸ Weergave ▸ Vink de optie 'Alleen gedownloade muziek (voorheen'Alleen offline beschikbare muziek') aan.

offline nummers itunes

Muziek applicatie (iOS)

• Open de Muziek applicatie
• Navigeer naar de muziek die je wil verwijderen
• Tik op het iPhone icoon met het vinkje

Muziek verwijderen Apple music

Kies vervolgens voor de optie 'Verwijder downloads', wanneer je voor 'Verwijder uit 'Mijn Muziek'' kiest dan worden de nummers verwijderd uit je gehele iCloud-muziekbibliotheek.

Meer over Apple Music kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ron Mulder

  12 juli 2015 om 10:32

  Ik zie alleen “” verwijder uit mijn muziek” i.p.v. “Verwijder downloads”, dan zijn de tunes ook echt weg……..wat zie ik over het hoofd ???

 • Ron Mulder

  12 juli 2015 om 10:36

  …..een stapje verder in het proces en voila

 • Zoey Sandel

  25 juli 2015 om 10:27

  Hoi iedereen,

  Ik heb dus sinds kort een Apple Music trial/abbonement dit vind ik helemaal geweldig en fijn, echter heb ik een heel erg vervelend probleem die ik zelf niet kan oplossen, ik kan dus muziek offline downloaden maar wanneer ik weer in de ochtend wakker wordt en ik kijk dan is al mijn offline muziek weg (behalve de muziek die ik echt heb gekocht natuurlijk).
  Als ik dan in de instellingen app naar muziek ga > en ik vink iCloud bibliotheek aan staat de muziek er weer, maar dan niet als offline.

  Kortom na elke slaapbeurt is al mijn offline muziek weg..

  Zoey

 • Harmen Abbink

  16 september 2015 om 10:21

  Ik heb de optie “verwijder”, daarna alleen de mogelijkheid “verwijder uit iCloudbibliotheek”. DAT is dus juist niet de bedoeling. Bij een album toch op hoop van zegen geprobeerd, maar t album is dus ook inderdaad foetsie!
  Waar gaat het fout?

 • Harmen Abbink

  16 september 2015 om 10:38

  Oplossing: ga naar Instellingen>Algemeen>Gebruik>Opslag/beheer opslag>Muziek, vervolgens kun je door te swipen de albums/nummers van alleen de iphone verwijderen!! Blijven dus in de cloud en op andere apparaten staan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!