31 oktober 2015

tvOSApple TV 4: Siri inschakelen en gebruiken (archief)

Siri icon voor iOS 9

De nieuwe Apple TV (4e generatie) werd groots aangekondigd met een App Store en Siri, helaas is deze laatste optie niet beschikbaar in Nederland en België. De reden is heel eenvoudig, Siri is nog niet genoeg doorontwikkeld om onze taal te begrijpen op de Apple TV.

De microfoonknop op de afstandbediening kun je wel degelijk gebruiken, echter opent dan hier voor ons voorlopig de zoekfunctie. Siri is momenteel alleen te gebruiken in het Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans. Wil je toch Siri eens proberen op je nieuwe Apple TV dan kun je dit doen via onderstaande procedure.

Dit artikel is gearchiveerd en niet meer van toepassing, Siri is nu beschikbaar in het Nederlands. Klik hier voor meer informatie.

• Open Instellingen op je Apple TV
• Navigeer naar ‘Accounts'
• Open ‘iTunes Store en App Store'
• Wijzig bij ‘Voorkeuren’ de locatie naar ‘United States'
• Ga vervolgens naar Instellingen ▸ Algemeen
• Wijzig hier de taal naar ‘Engels’

Uiteraard kun je dit ook wijzigen naar een ander ondersteunend land en/of taal

Siri activeren Apple TV 4

Onmiddellijk word je gevraagd of je Siri wilt gebruiken, kies dus voor ‘Gebruik Siri’ of doe het na het instellen van de taal via Instellingen (settings) ▸ Algemeen (general) ▸ Siri ▸ schakel hier 'Siri' in. Vanaf dit moment is Siri actief, druk en houdt de microfoonknop op je afstandbediening in en spreek enkele spraakcommando’s uit, hieronder vind je een aantal voorbeelden.

"Show me some good Disney movies"
"Find James Bond movies"
"Find thriller movies released in the ’90s"
"Show me all movies with Johnny Depp"

Vraagstellen aan Siri Apple TV 4

Maar Siri kan meer, zo kun je het weerbericht opvragen, aandelenkoers, etc. Ook kan Siri je helpen bij het afspelen van content zoals vooruitspoelen, applicaties openen en je meer informatie geven over de film waarna je kijkt. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

"Play from the beginning"
"Turn on closed captioning"
"What’s the temperature outside?"
"Fast-forward five minutes"
"What did he just say?"
"Who directed this movie?"
"Launch App Store (alleen Apple apps!)"
"Open Netflix"

Weerbericht Siri Apple TV 4

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar helaas nog niet in het Nederlands, laten we hopen dat dit niet al te lang zal duren. Bij het uitvoeren van deze spraakcommando’s is het niet nodig de afstandsbediening bij je mond te houden, gewoon in de hand is voldoende. Helaas kun je nog niet zoeken naar muziek in Apple Music, dit kan volgens Apple in het begin van 2016.

Bovenstaande procedure is alleen handig wanneer je Siri ‘even’ wilt testen, dit omdat je tijdelijk de App Store moet switchen naar Amerika of een ander ondersteunend land. Je zou eventueel een iTunes Store account kunnen aanmaken voor dit land, maar dit kan problemen geven bij het downloaden en installeren van Apps en abonnementsdiensten . Eigenlijk raden we dit af en gewoon te wachten tot Siri in Nederland en België beschikbaar komt.

De momenteel ondersteunende landen voor Siri zijn: Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten.

Lees ook: Hoe werkt de nieuwe afstandsbediening met Touchpad op de Apple TV 4?Reacties


 • Cloverfield

  31 oktober 2015 om 21:35

  Weer jammer van Apple. Zo lang gewacht en nog geen Siri.
  Zoveel kun je niet tegen d’r zeggen. Lukt ze dat nu echt niet met zoveel geld?

 • Maarten van Bree

  3 juli 2016 om 16:11

  Komt er straks een nieuwe update voor de apple tv 4 om siri te kunnen gebruiken ? Of komt er een nieuw model uit ?

 • Wesley Fabry

  3 juli 2016 om 16:35

  @maarten gewoon een update via tvOS 10

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!