31 oktober 2015

iOS 9iOS 9 toestemming geven om apps te openen

App Store iOS logo

Apple wil dat je in iOS 9 zelf de controle behoudt over je iPhone, iPad en iPod Touch, dit is goed want soms werden er webpagina’s of zelfs applicaties geopend zonder dat je er erg in had.

Vanaf iOS 9 werkt dit anders, als een bepaalde applicatie of webpagina een App wilt openen dan moet jij hier eerst toestemming voor geven. Dat is goed want zo krijg je geen vervelende content te zien zoals eerder wel het geval was (klik hier).

De werking is erg eenvoudig, wanneer een bepaalde applicatie een andere app wilt openen dan krijg je een pop-up venster te zien met de vraag of deze geopend mag worden. We leggen het uit aan de hand van een voorbeeld.

Apps openen in iOS 9

Pocket is een een soort leeslijst die artikels (webcontent) offline kan bewaren, om een account aan te maken kun je jouw Google account gebruiken. Pocket wil daarom automatisch tijdens het inloggen Google openen, in het pop-up venster krijg je dus de vraag of Pocket daadwerkelijk Google mag openen, tik op 'Open' om het proces verder te zetten.

Door op annuleer te tikken wordt het proces afgebroken en zal in dit geval Google niet worden geopend. Uiteraard krijg je dezelfde vraag terug wanneer je bent ingelogd in Google, want dan wilt Google Pocket openen.

Pocket: Save Stories for Later
Pocket: Save Stories for LaterCategorie: News, Productivity
Ontwikkelaar: Read It Later, Inc
iPad & iPhone  4+  95 MB DOWNLOAD GRATIS

Wist je dat je onze artikels ook eenvoudig kunt bewaren in je eigen pocket? Klik onderaan het artikel op het Pocket logo om het toe te voegen.

Lees ook: Viercijferige of aangepaste code gebruiken in plaats van zes cijfers in iOS 9Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!