28 juli 2015

WATCHApple Watch: Activiteitsringen controleren

Apple Watch icon voor activiteit calorieën

Met behulp van de Apple Watch is het mogelijk je activiteit in de gaten te houden, het gaat hier om calorieverbranding, trainen en staan. Deze drie gezondheidsitems worden bijgehouden op je Watch door middel van een ring, de bedoeling is iedere dag de ringen rond te krijgen wat resulteert in een gezonder leven.

Zeker mensen met een zittend beroep hebben baat bij de staan-ring. Hoe je jouw ringen kunt controleren leggen we hieronder uit.

Via een snelle blik

De activiteit app heeft een snelle blik, deze kun je activeren via de Apple Watch applicatie op je iPhone. Navigeer naar Watch ▸ Snelle blik ▸ Tik op de plus knop voor 'Activiteit' en sleep hem naar een gewenste positie met de drie horizontale strepen. Hierna kun je de snelle blik raadplegen op je Apple Watch, activeer hiervoor de klok, veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Veeg naar links of rechts tot je de snelle blik voor Activiteit tevoorschijn komt. Hier kun je jouw ringen bekijken en eventueel op anticiperen.

activiteit app iphone

Via de Activteit app

Zowel op de Apple Watch als op de iPhone heb je beschikking tot de activiteit applicatie, let wel dat de iPhone versie vaak achterloopt t.o.v. de gelijknamige app op de Apple Watch. Open de Activiteit app op de Apple Watch en veeg naar links of rechts om de ringen te bekijken. Door naar beneden te scrollen (kan met de digitale kroon) kun je statistieken bekijken over je activiteit.

activiteit app Apple Watch

Via een complicatie

Complicaties zijn kleine verwijzingen naar een bepaald soort informatie, in dit geval je activiteit. Ga naar de klok en tik met enige druk op het scherm, kies voor 'Pas aan', veeg naar rechts of links om de kleine verwijzingen (complicaties) aan te passen, doe dit tot je de optie 'Activiteit' ziet, bevestig door op de digitale kroon te drukken. Via deze complicatie zie je onmiddellijk de ringen, door erop te tikken wordt de Activiteit app geopend.

activiteit app Apple Watch complicaties

Let op, niet alle wijzerplaten kunnen de Activiteit complicatie weergeven.Reacties


  • Niek Baars

    28 juli 2015 om 10:32

    Als je de activiteit complicatie onnderin de Mickey Mouse wijzerplaat activeert, krijg je in plaats van de ringen de informatie in cijfers en letters te zien: bijvoorbeeld 110Cal.+ 11min. + 3/12

  • Nic Herzig

    29 juli 2015 om 11:05

    Dit werkt ook op de modulair wijzerplaat, kan je in het midden zetten waar je de grote compilaties neer kan zetten

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!