22 juni 2017

WATCHApple Watch: Digitale klok toevoegen aan analoog weergave

Apple Watch icon voor klok

Voor de Apple Watch heb je verschillende wijzerplaten, deze tonen de tijd op verschillende manieren, digitaal of analoog met wijzers. Bij deze laatste kan het zijn, zeker als je een simpele versie hebt, ook graag de digitale tijd ergens wilt weergeven.

Dankzij de complicaties, kleine verwijzingen naar info en apps op de wijzerplaat, is dit gelukkig te verwezenlijken. Als eerste moet je navigeren naar de Klok applicatie op je iPhone, open het tabblad 'Wereldklok', tik op de plusknop en voeg de hoofdstad van je stad toe.

Digitale klok weergeven op een analoge wijzerplaat

• Activeer je Apple Watch
• Druk stevige op het scherm (force touch)
• Tik op 'Pas aan' om de wijzerplaat te wijzigen
• Veeg naar links of rechts om de complicaties aan te passen

digitale klok Apple Watch

Tik nu op een gewenste complicatie om deze aan te passen en scroll net zolang je AMS (Amsterdam) of BRU (Brussel) ziet. Druk op de digitale kroon of leg je hand op de Apple Watch om te bevestigen, vanaf nu zal de digitale klok tevoorschijn komen bij je analoog weergave, alleen staat er nu AMS of BRU voor, dat is niet mooi.

De afkorting kun je verwijderen door de Apple Watch app te openen op je iPhone, navigeer naar 'Klok' en tik hier op 'Afgekorte steden', open de stad die je gebruikt en pas de afkorting aan door hem te verwijderen en een spatie te plaatsen, vanaf dan zie je alleen de tijd en geen afkorting op je wijzerplaat.

Lees ook: Wijzerplaten beheren en samenstellen vanaf de iPhone

bijgewerkt artikel, origineel van 26/07/15Reacties


 • klaron

  26 juli 2015 om 10:42

  Er is de laatste tijd niets geen nieuws meer in appltips, alleen maar berichten over de applewatch, een veel te duur ding waar teveel ‘troep’ op zit die niemand ooit gebruikt op zo’n klein scherm.
  Ben een echte Apple-fan, maar dit is een miskleum van ze en zal nooit een echt succes worden.
  Zo, dat moest ik even kwijt :)

 • Richard IJzermans

  26 juli 2015 om 11:16

  De afgelopen weken hebben wij meerdere van dit soort bovenstaande reacties gekregen op de Apple Watch tips. Er is echter ook een grote groep mensen die wel een Apple Watch bezitten en die willen natuurlijk wel deze tips lezen.

  Het vreemde bij de Apple Watch categorie is dat ‘niet’ Apple Watch bezitters graag hun kritiek uiten op het device. Raar want naar mijn mening kun je er pas over oordelen als je hem ook daadwerkelijk bezit en gebruikt. Zelf gebruiken we hem nu al enkele maanden naar volle tevredenheid.

  Op appletips verschijnen tips over alle apple producten het kan dus voorkomen dat in bepaalde ‘release’-periodes meer tips over een bepaald product gepubliceerd worden. Op dit moment zijn dat tips over de Apple Watch, in september zal dat iOS 9 zijn en in oktober OS X 10.11.

  Het kan dus voorkomen dat er tips worden geplaatst die niet in je interessegebied vallen, wij beslissen echter zelf wat we plaatsen en wanneer we dat doen.

 • Fred

  26 juli 2015 om 12:39

  Mooi gesproken Richard. Mijn meisje en ik gebruiken watch met heel veel plezier. We kijken ook heel graag bij jullie voor verschillende tips. Ga zo door toppers. Groet Fred en Karin.

 • Opa didier

  26 juli 2015 om 15:21

  Critici heb je altijd. Apletips uitgebreid en voor ieder wat wils. Goe bezig jongens. Doe zo voort. Ben heel tevreden en maak er veel gebruik ervan.

 • klaron

  27 juli 2015 om 8:05

  Natuurlijk hebben jullie ook gelijk, we leven in een vrij land en mogen gelukkig onze eigen mening er op na houden.
  De een zweert bij de applewatch de ander vindt het maar niks.
  Maar wat ik probeerde te zeggen was, dat er nu andere tips op de achtergrond belanden omdat blijkbaar de applewatch tips voor gaan en dat is gewoon jammer.

 • Niek Baars

  27 juli 2015 om 11:01

  * Wereldtip over de (wereld)klok

  * Helemaal eens met @Richard IJzermans

  * @Klaron: uiteraard, mag je je mening hebben, maar volgens mij je kan pas oordelen als je de Apple Watch daadwerkelijk enige weken in gebruik hebt.Dan blijkt het misschien wel een (te) duur ding te zijn, maar zeker niet met “teveel troep”. Voor mij is het inmiddels een perfecte aanvulling op de iPhone.

  En je reactie “maar dit is een miskleum van ze en zal nooit een echt succes worden.” is heel kort door de bocht, want dat kunnen we nog niet verifiëren met cijfers. Bij de introductie van de iPhone (1 en 2) en de iPad werd hetzelfde beweerd en dat is achteraf aardig goed gekomen.

 • Cindy

  28 juli 2015 om 11:49

  Generaliseren heeft weinig zin. Voor de één is de Apple Watch een “ding met alleen maar troep”, voor de ander is het een (bijna) perfecte aanvulling op de iPhone. Ikzelf behoor tot de laatste groep en ben erg blij met de tips & tricks!

  Mocht je tips voor een ander device of Apple besturingssysteem willen, zou je dat eventueel op kunnen zoeken middels de menu’s of via de zoekbalk.

  Ik ben blij met Appletips en heb er al menig “truukje” vandaan gehaald!

  Groeten,
  Cindy

 • Junior

  1 februari 2017 om 9:35

  Nou ik heb er ook net een week een Apple watch,en ik geniet er SUPER veel van en staat ook verbaas wat zo’n ding allemaal kan,ECHT zijn geld waard,met een woord GEWELDIG,en ga zo door met jullie Tips hier over,TOPPIEEEEEEEEE,BEDANK

 • Frans

  22 juni 2017 om 21:06

  Volgens dit artikel scoort de Apple Watch op dit moment hoger dan alle, gerenommeerde, merken. Dus Apple Watch is booming!!

  https://9to5mac.com/2017/05/04/apple-overtakes-fitbit-to-become-worlds-top-wearables-vendor-thanks-to-apple-watch-growth/

 • Wesley Fabry

  22 juni 2017 om 21:35

  Even voor de duidelijkheid, dit artikel is bijgewerkt, origineel is van 26/07/15. De reacties zijn zoals altijd behouden.

  @frans het is zeker booming. 😁

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!