27 juli 2015

WATCHApple Watch in- en uitschakelen, laten ontwaken of vergrendelen (archief)

Apple Watch icon voor apple watch

De Apple Watch is een apparaat dat je gewoon ook kun in of uitschakelen, dit doe je via de zij-knop die zich onder de digitale kroon bevindt. Druk deze knop in tot de opties voor uitschakelen getoond worden. Hier heb je de keuze om je Apple Watch uit te schakelen, te vergrendelen of de spaarstand te activeren.

Spaarstand zal ervoor zorgen dat enkel de klok minimalistisch zichtbaar wordt en verder zal de Apple Watch niets meer weergeven. Vergrendelen zal ervoor zorgen dat je Apple Watch vergrendeld wordt met je toegangscode, deze moet je eerst invoeren voor je weer gebruik kunt maken van je Apple Watch.

Heb je jouw Apple Watch uitgeschakeld? Dan kun je hem weer inschakelen door de zij-knop ingedrukt te houden tot het Apple logo oplicht.

uitschakelen Apple Watch

Het ontwaken van je Apple Watch uit sluimerstand kan op verschillende manieren, de makkelijkste is door een knop in te drukken of te tikken op het scherm. Onmiddellijk wordt de Apple Watch actief, maar Apple gaat verder dan een simpele tik. Door namelijk je pols op te tillen zal de Apple Watch automatisch ingeschakeld worden. Dit kun je instellen via de instellingen applicatie op je Apple Watch, navigeer naar 'Algemeen' en open 'Activeer bij pols optillen', vink hier de optie ’Til pols op' aan.

Door je pols op te tillen richting je gezicht zal de Apple Watch geactiveerd worden en (standaard) de klok tonen. Bij de optie 'Hervat met' kun je ook de laatst gebruikte applicatie laten tonen bij het optillen van je pols.

Vanaf watchOS 3 ziet dit scherm er anders uit en heb je de mogelijkheid om het Medisch ID en SOS-noodmeldingen te gebruiken. Meer info lees je hier.Reacties


 • Carel Jansen

  18 augustus 2015 om 17:47

  Is er misschien een manier om ervoor te zorgen dat de klok langer zichtbaar blijft dan de paar seconden die nu standaard zijn ingesteld?

 • Eric

  18 augustus 2015 om 19:26

  Carel, dit kan vanaf watchOS 2 (dit najaar)

 • Carel Jansen

  19 augustus 2015 om 7:25

  Dankjewel!

 • Els

  8 februari 2017 om 8:11

  Hallo,

  Kan er mij iemand zeggrn hoe je de iwatch UIT zijn spaarstand kan halen?
  Dank bij voorbaat!

  Els

 • Wesley Fabry

  8 februari 2017 om 8:14

  @els spaarstand uitschakelen kun je doen door de zijknop van de Apple Watch in te drukken. deze zal nu opnieuw worden opgestart en de spaarstand wordt uitgeschakeld. Dit kan enige minuten duren, afhankelijk van welke generatie Apple Watch je hebt.

 • Ingrid

  27 februari 2017 om 15:59

  kan je de sos noodmelding ook verwijderen van je iwatch. ik probeerde net iwatch uit te zetten en toen ging hij ineens 112 bellen. heel vervelend.

 • Wesley Fabry

  27 februari 2017 om 17:58

  @ingrid helemaal uitschakelen kan niet, maar wel het aanpassen van ‘bellen’: https://www.appletips.nl/watchos-3-sos-noodmelding/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!