11 september 2015

WATCHApple Watch: Je huidige locatie markeren

Apple Watch icon voor kaarten

Met de Apple Watch kun je altijd een navigatieroute starten en volgen vanaf je pols, dit is ontzettend handig in een drukke stad, zo moet je namelijk niet altijd met je iPhone in de hand de weg zoeken. Ook kan het handig zijn om een locatie te markeren in de Kaarten applicatie op de Apple Watch, waarom dat zo handig is leggen we uit aan de hand van een voorbeeld.

Stel je parkeert de auto op een vrij onbekende locatie één kilometer vanaf het centrum. Door je locatie te markeren kun je eenvoudig je auto terug vinden na een lange dag winkelen. Hoe je te werk gaat leggen we hieronder uit.

• Open de Kaarten applicatie (op de locatie je wilt onthouden)
• Druk eventueel linksonder op de pijl om je locatie te bepalen
• Na enige tijd zal er een blauw rondje oplichten
• Tik op het blauwe rondje

huidige locatie Apple Watch

Dit is je huidige locatie, door vervolgens op de knop 'Markeer mijn locatie' te tikken zal de Apple Watch een speld plaatsen op de locatie waar je op dat moment bent. Deze blijft onthouden tot je weer een nieuwe speld plaatst.

Wanneer je na x-aantal tijd wilt navigeren naar deze locatie dan volstaat het om de kaarten applicatie te openen, zoom eventueel uit, en tik op de speld. Vervolgens kun je de route starten door op het mannetje (lopen) of auto (rijden) te tikken. Via deze interface kun je ook de speld verwijderen.Reacties


  • Sander

    12 september 2015 om 17:57

    lijkt mij dat ‘hey Siri, markeer mijn locatie’ ook een (snellere) optie Is.

  • Wesley Fabry

    12 september 2015 om 17:58

    Zeker, handige suggestie! Top!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!