16 juli 2015

WATCHApple Watch: Wat zijn glances en hoe gebruik je ze? (archief)

Apple Watch icon voor snelle blik (glances)

Een unieke optie die de Apple Watch heeft is de snelle blik (glances), dit zijn kleine 'kaartjes' die nuttige informatie geven en gekoppeld zijn aan een bepaalde app. Voorbeelden hiervan zijn de snelle blik voor weer, hier zie je de weersverwachting van je huidige locatie, de snelle blik voor agenda geeft je afspraken van vandaag weer, etc.

Snelle blik is handig in gebruik om snel informatie te krijgen van een bepaalde app. Hoe je snelle blik gebruikt en hoe je deze kunt aanpassen lees je hieronder terug.

Snelle blik is te raadplegen vanaf de klok (net zoals het berichtencentrum), activeer de klok (vaak door je pols op te tillen) en veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Snelle blik wordt geopend, je kunt nu van links naar rechts tussen de kaartjes vegen met één vinger. De informatie wordt pas ingeladen zodra je de snelle blik van de desbetreffende applicatie wordt weergegeven.

Snelle blik op Apple Watch

De snelle blik kent enkele handige opties die alleen of eenvoudig via deze manier te raadplegen zijn, zo kun je de status van je batterij bekijken, je Apple Watch in spaarstand zetten, je iPhone zoeken of je hartslag meten vanuit snelle blik. Deze snelle blik-kaartjes heten: hartslag, batterij en instellingen.

Snelle blik kun je beheren vanaf je iPhone via de Apple Watch applicatie, open deze, tik op het tabblad 'Mijn Watch' en navigeer naar 'Snelle blik'. Hier vind je een overzicht van alle applicaties die snelle blik ondersteunen.

snelle blik instellingen

Via de drie horizontale strepen kun je de snelle blik-functie rangschikken, door op de groene plus-knop te tikken kun je snelle blik van applicatie toevoegen en door op de rode min-knop te tikken kun je een snelle blik verwijderen. Je kunt maximaal 20 applicaties toevoegen aan de snelle blik functie.

UPDATE: Deze optie is alleen beschikbaar in watchOS 1 en 2, nieuwere versies van watchOS ondersteunen deze optie niet meer!Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!