5 juni 2013

iOS 6AutoTube: Luister YouTube video’s op de achtergrond

autotubeiconSinds iOS 6 hebben we afscheid moeten nemen van de 'officiële' YouTube applicatie in iOS. Gelukkig heeft Google snel een eigen app in de App Store gebracht waarmee we naar hartelust video's op YouTube kunnen bekijken.

Echter mist deze appl één handige mogelijkheid, die in de vorige iOS applicatie erg handig was. Met de officiële YouTube app is het namelijk niet meer mogelijk om het geluid van de YouTube video's in de achtergrond te laten afspelen. Zeker wanneer je veel muziek video's bekijkt kan dit hinderlijk zijn, op het moment dat je bijvoorbeeld een iMessage of Tweet wilt beantwoorden zal de video stoppen.

Ook Safari ondersteunt deze mogelijkheid niet, gelukkig is er een handige app in de iOS App Store die het wel mogelijk maakt om YouTube video's in de achtergrond af te spelen. Met behulp van de iOS app 'AutoTube' kun je op zeer eenvoudig je gehele YouTube bibliotheek bekijken en beluisteren.

AutoTube

Wanneer je de applicatie verlaat zal het geluid verder blijven afspelen op de achtergrond. Daarnaast kun je ook de video of geluid streamen naar je Apple TV of andere apparaten die voorzien zijn van Airplay. De applicatie is gratis te downloaden in de App Store, wil je gebruik maken van alle functionaliteit die AirTube te bieden heeft dien je eenmalig € 1,79 te betalen om deze te 'unlocken'.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer tips over Applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


  • richard

    10 juni 2013 om 0:11

    Als men een video afspeelt op YouTube via safari is het wel mogelijk om de iPhone op slot te zetten en toch muziek te luisteren. Tel op slot. 2x homeDruk op play. Wellicht weten een hoop mensen dit, en voor de mensen die dit niet wisten. Alsjeblieft

  • wesley fabry

    10 juni 2013 om 8:41

    @richard dat klopt, maar je kan geen muziek luisteren en vervolgens andere applicaties raadplegen. Dit kan autotube wel..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!