24 november 2015

Bestanden op een externe schijf correct verwijderen

prullenmand os x el capitan

Tegenwoordig heb je voor enkele tientallen euro's een externe USB harddisk met een redelijke opslagcapaciteit. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de externe harddisk moet je goed omgaan met de bestanden tijdens het verwijderen, hoe lees je hieronder terug.

Foutief verwijderen

Bij het verwijderen van een bestand op een externe schijf word dit bestand verplaatst naar de prullenmand op je Mac. Echter blijft er altijd een snelkoppeling en additionale meta data achter op de externe schijf, deze gegevens worden geplaatst in een verborgen map genaamd .Trashes.

bestanden verwijderen extern

Wanneer dit veelvuldig wordt herhaalt zal je merken dat de vrije ruimte op externe schijf minder wordt en kan de informatie in .Trashes 'corrupt' geraken zodat de totale grootte niet meer te berekenen is. Een andere consequentie kan zijn dat je de prullenmand niet meer kunt legen.

.Trashes externe harde schijf

Bestanden correct verwijderen vanaf een externe harde schijf

Wanneer je een bestand wilt verwijderen sleep je het bestand naar de Prullenmand van je Mac of selecteer de bestanden en voer de toetscombinatie cmd⌘ + backspace uit. Wanneer je dit hebt gedaan is het belangrijk dat je de Prullenmand leegt wanneer de USB of externe harde schijf nog is aangesloten. Dit verwijdert onmiddellijk het bestand van je Mac, maar leegt ook de .Trashes map op de externe harde schijf waardoor er geen onnodige bestanden achterblijven.

Heb je de bestanden verwijderd zonder dat je externe schijf aangesloten, sluit dan de externe schijf aan op je Mac, zorg dat er minstens één bestand aanwezig is in de prullenmand en leeg vervolgens de prullenmand. De map .Trashes op de externe harde schijf zal nu ook worden geleegd

Lees ook: Nieuwe interface voor het Schijfhulpprogramma in OS X El CapitanReacties


  • A. van Hartingsveldt

    17 januari 2017 om 12:30

    Alle oplossingen die ik aantref zijn gericht op een externe schijf voor een Mac.
    Maar hoe werkt het voor een Windows (W.7)?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!