30 juni 2013

10.8Bladeren door foto’s in een schermbeveiliging

Wanneer je gebruik maakt van een schermbeveiliging (screensaver) op je Mac, word je in Mountain Lion getrakteerd op een heleboel nieuwe en strakke schermbeveiligingen. Je kunt ook zeer eenvoudig, een prachtige diavoorstelling van je zelfgemaakte foto’s weergeven als schermbeveiliging.

Dit zijn dezelfde diavoorstellingen zoals die in de Apple TV tweede en derde generatie aanwezig zijn. Wist je dat je tijdens zo'n foto-schermbevelining kunt bladeren door de foto's? Gebruik hiervoor de pijltoetsen links of rechts op je toetsenbord om de vorige of volgende foto te bekijken.

Uiteraard wordt hierdoor de schermbeveiling niet afgebroken. Deze optie kun je gebruiken in alle foto-schermbeveilingen van Apple zelf. Op deze manier kun je eventueel een bepaalde foto die voorbijgekomen is opnieuw bekijken direct vanuit de schermbeveiliging.

Een schermbeveiliging kan via Systeemvoorkeuren ingesteld worden ( ▸ Systeemvoorkeuren). Klik op het tabblad 'Bureaublad en schermbeveiliging', selecteer vervolgens 'Schermbeveiliging'. Kies je gewenste schermbeveiliging en selecteer een vertragingstijd.

Meer over systeemvoorkeuren kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!