30 juni 2013

Enkele handige iOS tips voor op vakantie (deel 2)

Vakantie appstore logoDe zomer is begonnen en dit wil zeggen dat we massaal gaan vertrekken op vakantie, dit kan naar het verre zuiden zijn, betoverende oosten, maar ook heerlijk in eigen binnenland. Voor degene die het nog niet weten de iPhone, iPad of iPod Touch is het accessoire voor op vakantie.

Deze kan je een hoop informatie geven over je bestemming, je helpen met de weg, enzovoorts. Dankzij de vele handige applicaties in de iOS App Store kun je van je iDevice een fantastische hulpstuk maken. In deze tweedelige post bespreken we een aantal handige applicaties en tips die op vakantie zeer zeker en goed kunt gebruiken.

Metro en openbaar vervoer

Op vakantie ben je meestal genoodzaakt het openbaar vervoer te nemen. Voor enkele euro's heb je vaakeen dagkaart waarmee je naar hartelust je kan verplaatsen door een stad. Je kan er voorkiezen om je route te bepalen op de verschillende lokale borden, maar je kan ook de gehele metro-, tram- en buslijn op je iDevice raadplegen.

Met behulp van de Metro applicatie kun je thuis of in je hotel de verschillende lijnen opvragen van een bepaalde stad en deze lokaal bewaren. Vervolgens kun je deze snel raadplegen in de stad om vervolgens een reis van A naar B te plannen. Deze applicatie is erg handig in gebruik en zeker een aanrader!

metro

Apa kowe isa basa lokal?

Spreekt u de plaatselijke taal? Als dit niet het geval is kun je best eens in de App Store zoeken naar verschillende taalgidsen. Hier leer je in enkele momenten verschillende zinnen in de plaatselijke taal. Er zijn verschillende applicaties, wij gebruiken als voorbeeld de 100% taalgidsen. Deze maken gebruik van de vier meest belangrijke dingen zoals een Tolk, Beeld, Woordenlijst en Favorieten.

Bij de optie Tolk vind je verschillende gesproken standaardzinnen terug. Handig want je kan ook alle zinnen laten afspelen, mocht je zelf niet te verstaan zijn kun je de tolk nog inschakelen. Wanneer je niet afhankelijk wilt zijn van standaard zinnen kun je ook gebruik maken van de 'iTranslate Voice' applicatie hier schrijf of spreek je een zin in het Nederlands uit en de applicatie vertaald deze automatisch en spreekt hem uit.

taalgids

Enkele laatste nuttige tips

Door het veelvuldig gebruik van je iDevice kan het voorkomen dat je na een halve dag foto's en video's maken de batterij ver leeg is. Heb daarom altijd een externe batterij op zak. Zo zal je nooit voor verassingen komen te staan en kun je de hele dag plezier hebben van je iDevice.

Wanneer je een e-mail ontvangt kun je deze automatisch beantwoorden met een vakantiebericht als je in het bezit bent van iCloud mail. Dit kun je doen via iCloud.com, open de mail functie en klik bovenaan op het tandwiel. Selecteer hier de optie 'Voorkeuren' en open het tabblad 'Vakantie'. Activeer deze optie en voer een persoonlijk bericht in.

icloud vakantie

Maak voor je op vakantie gaat een back-up van je iDevice, handig als er iets met je iDevice gebeurt of als hij zoek raakt. Op deze manier heb je in een mum van tijd een goede back-up voor je (nieuwe) toestel.

Laat je iDevice nooit in de volle zon liggen, hierdoor kan hij overhit raken en kan het voorkomen dat deze automatisch wordt uitgeschakeld tot deze voldoende is afgekoeld.

Meer handige iOS tips voor op vakantie vind je hier terug in deel 1.Reacties


  • ppl

    30 juni 2013 om 17:55

    De politie en diverse anderen raden ten zeerste het gebruik van out of office meldingen af eveneens als het via social media melden dat je op vakantie bent. Dit is namelijk een ontzettend eenvoudig middel voor het dievengilde om te controleren of je thuis bent. Verzekeraars willen in dit soort zaken ook nog wel eens moeilijk gaan doen. Men vindt je dan verwijtbaar.

    Gebruik dus vooral NIET dat vakantiebericht want dat is solliciteren naar een leeggehaald huis!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!