1 juli 2013

Vrolijk je mailbox op met afbeeldingen in het berichtenoverzicht

mail iconWanneer je een e-mail ontvangt van een contactpersoon die ook voorkomt in de contacten applicatie dan zal automatisch de toegekende foto van de persoon worden weergegeven in de header van het e-mail bericht. Naast deze functie is het ook mogelijk om in het overzicht van een postbus de toegekende afbeelding te tonen.

Hierdoor ziet je inbox er niet alleen vrolijker uit, maar kun je ook sneller een bericht van een bepaalde persoon terug vinden. Deze functie kun je activeren via Mail ▸ Voorkeren ▸ Weergave. Activeer hier de optie 'Toon foto's van contactpersonen in berichtenlijst'.

mailboxvrolijk

Je zal merken dat sommige e-mail berichten (zoals bepaalde nieuwsbrieven) niet worden voorzien van een afbeelding. Dit komt omdat deze in alle waarschijnlijkheid niet aanwezig zijn in je contacten applicatie. Wanneer je deze toch wilt voorzien van een afbeelding is het niet nodig deze toe toevoegen aan de contacten applicatie. Volg hiervoor onderstaande procedure.

Ga naar Finder ▸ Ga ▸ Ga naar map… en voer onderstaand pad in

~/Library/Images/

afbeeldingtoekenenn

Open de map 'People', als deze niet aanwezig is dien je deze handmatig toe te voegen. Plaats in de map de afbeelding die je wilt gebruiken in .tiff formaat. Wanneer de afbeelding geen .tiff bestand is kun je deze eenvoudig converteren met behulp van de voorververtoning applicatie.

Wijzig vervolgens de naam van de afbeelding in het mail adres waarbij deze afbeelding hoort. Herstart hierna OS X Mail om de afbeelding te bekijken. Dit kun je doen voor alle mailadressen.

Meer over mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • Freddie

  1 juli 2013 om 10:52

  Ik gebruik mail op mijn iPad 1 daar kan ik gewoon bijlage openen maar nu al een paar dagen op mij iMac waar ik mail ook open in de iCloud als er een bijlage bij zit gaat i niet open waar kan dit aan liggen.

 • Tom

  1 juli 2013 om 17:15

  Leuk.
  Bedankt voor de tip.

 • Laurens

  1 juli 2013 om 21:31

  Leuke tip, bedankt!

 • Roderique

  2 juli 2013 om 9:47

  leuke tip, maar mijn systeem heeft geen Images map onder ~/Library

 • Marc Leemans

  2 juli 2013 om 11:01

  Mijn systeem heeft (ook) geen Images map onder ~/Library
  Ben wél geïnteresseerd in een alternatief…!

 • Wesley Fabry

  2 juli 2013 om 11:11

  Wanneer de ‘Images’-map niet aanwezig is in ‘~/Library/’ kun je deze gewoon aanmaken, vervolgens maak je in deze folder ook de map ‘People’ aan.

 • Tom

  4 juli 2013 om 19:09

  Is het ook mogelijk om zelf aangemaakte mapjes in mail een plaatje te geven?

 • Bjorn

  1 augustus 2013 om 12:18

  Wat wel belangrijk is om te vermelden, is dat het plaatje dat je hebt gemaakt de bestandsextensie .tiff krijgt en niet .tif met 1 f!

  De door Photoshop aangemaakte plaatjes werden bij mij niet weergegeven, totdat ik ontdekte dat Photoshop de bestanden .tif noemt. (Ik heb Mail versie 6.5 (1508), geen idee of dat nog wat uitmaakt.)

 • Idusidus

  17 juni 2014 om 23:09

  Ik heb de folder ‘Images’ en People aangemaakt. Bovenstaand instructies gedaan, maar worden niet zichtbaar in Mail. Is dit niet meer/nog steeds mogelijk met Mail 7.x en Maverick?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!