25 december 2010

BootXChanger: Het opstartlogo van je Mac wijzigen

colour-apple-logoDe afgelopen weken ontvingen we van een aantal bezoekers de vraag of het Apple logo dat verschijnt bij het opstarten van de Mac kan worden gewijzigd. Al langere tijd is hiervoor een tool beschikbaar genaamd "BootXChanger". Met deze tool kan het Apple logo gewijzigd worden in bijna iedere gewenste afbeelding.

BootXChanger werkt op alle Macs zowel PowerPC als Intel waarop Mac OS X 10.4 of hoger is geïnstalleerd.

Wanneer je een logo gaat gebruiken hou dan aan de onderstaande regels:

• Gebruik als achtergrondkleur altijd: #BFBFBF.
• Gebruik geen afbeeldingen met meer dan 100 kleuren.

Het gebruik van BootXChanger is simpel, sleep je afbeelding in het venster en klik op 'Apply' na een herstart is het logo actief.

Wanneer je het originele Apple logo terug wilt hebben klik je op 'Default image'. Aangezien het een aanpassing van systeembestanden betreft is het beheerderswachtwoord van je Mac noodzakelijk om de aanpassing te kunnen uitvoeren.

BootXChanger is freeware en kan gedownload worden op: http://namedfork.net/bootxchanger/Reacties


 • Guus

  25 december 2010 om 14:55

  Geniaal programma inderdaad!
  Echter:

  • Gebruik als achtergrondkleur altijd: #BFBFBF.
  • Gebruik geen afbeeldingen met meer dan 100 kleuren.

  De laatste versie van het programma heeft bovenstaande beperkingen niet meer wanneer je een nieuwe (Q4 2009+) Mac hebt, dan kan je grote/kleurige afbeeldingen gebruiken als bootlogo.
  Zo heb ik zonder problemen http://www.xs4all.nl/~zuiderv/OSX/Dingen/Apple%20icns/ als bootlogo kunnen gebruiken. LET OP: deze files eerst downloaden naar je Mac, je browser kan deze files niet openen/lezen.

 • Kor

  25 december 2010 om 16:02

  Helaas, het werkt bij mijn MBA niet. Ik heb diverse logo’s die werden meegeleverd geprobeerd, maar alleen mijn grijze logo bleef zichtbaar tijdens het starten.

 • Bernard van Driel

  27 december 2010 om 10:30

  Hoi Kor,

  Ik heb hier ook last van met mijn MBA….jammer leek mij wel leuk om te startpagina te wijzigen….ik ga het maar weer deleten .

 • technobeats

  29 december 2010 om 17:35

  gaat ook ergens door in een systemfolder het logo te wijzigen (moet wel juiste afmetingen zijn)

 • Jason

  5 december 2011 om 23:10

  Helaas ik heb dit geprobeerd op mijn MBP van laat 2011 en hij werkt niet heb de standaard icons gebruikt en een paar van mijn eigen telkens als ik hem opnieuw opstart komt gewoon weer het oude logo.

  iemand die kan helpen??

  J.

 • Marnix

  22 mei 2014 om 16:12

  Bij mij werkt het ook niet ik Imac OS 10.9.3 krijg steeds maar houde logo terug grijs jammer dat ze daar geen kleurtje hebben gedaan het is al grijs en donker dat ze gebruiken bij Apple Phfff jammer verder zoeken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!