3 maart 2011

Fliqlo: Retro screensaver

Wanneer op mijn MacBook de screensaver (schermbeveiliging) is geactiveerd dan krijg ik heel vaak de vraag: "Dat is een leuke screensaver waar heb je die vandaan?". Als veel mensen dat vragen, dan moet deze screensaver ook interessant zijn voor de bezoekers van appletips :)

Mijn screensaver is Fliqlo, een klok die gebaseerd is op de oude "Pata Pata" wekkers. Je kent ze wel die retro wekkers die door middel van het omklappen van plaatjes (flip style) de tijd aangeeft. De schermbeveiliging is eenvoudig maar zeer stijlvol en natuurlijk wordt ook het om-flippen van de tijd gesimuleerd.

Installeren van de screensaver is simpel, het gedownloade diskimage mounten en daarna dubbelklikken op het fliqlo.saver bestand. Hierbij heb je zoals gewoonlijk de keuze om de screensaver voor alleen de huidige of alle gebruikers te installeren.

Met behulp van de screensaver voorkeuren is mogelijk om de grootte van de cijfers aan te passen en kun je switchen tussen 24 uur of AM/PM weergave.

Fliqlo in actie:

Fliqlo 1.2 is Mac OS X Snow Leopard 10.6 compatible en is gemaakt door Yuji Adachi. Je kunt de screensaver gratis downloaden op de onderstaande website:

http://www.9031.com/downloads/screensavers.html

• Geupdate artikelReacties


 • ThaMan

  3 maart 2011 om 20:41

  Zo iets zocht ik toevallig… thx man !

 • Thibault Treunen

  3 maart 2011 om 20:52

  Ik heb ook nog een leuke screensaver gevonden ! http://blog.pixelbreaker.com/polarclock

 • marco schreijen

  3 maart 2011 om 23:22

  Leuk, die heb ik heel lang gehad. Opnieuw gedownload, draait ook in Lion…

 • Hazet

  4 maart 2011 om 10:36

  Bedankt voor de leuke tip!
  Eén vraagje: In mijn scherm komt ook linksboven de tijd in het klein te staan. Ik zie nergens war ik dat kan opheffen..

 • Hazet

  4 maart 2011 om 10:57

  Voorgaand probleempje al opgelost. Eerst kijken…

 • Theo de klerk

  4 maart 2011 om 11:02

  @Hazet:
  Systeemvoorkeuren-Schermbeveiliging: links onderaan is de mogelijkheid om “toon met klok” al-of-niet aan te vinken.

 • Arthur

  4 maart 2011 om 11:02

  Bestaat ook als app voor de iPhone :)
  http://itunes.apple.com/us/app/flip-clock/id291430689?mt=8

 • Anica

  31 oktober 2011 om 10:10

  Ik heb deze ook gedownload, hij is gewoon super. Helaas werkt hij niet voor mij! Ik heb Lion en heb gezien dat het ook onder Lion kan werken. Ik heb geen idee waarom het niet werk.. Heeft iemand een idee?

 • Jan

  27 juli 2012 om 12:59

  Jammer dat-ie het onder Mountain Lion niet meer doet. Iemand een oplossing?

 • Imke

  21 november 2013 om 14:11

  Klopt het dat de fliqlo het ook niet doet in Mavericks ?

 • Bianca

  7 juni 2016 om 18:08

  Mijn Fliqlo werkt enkel als mijn laptop aangesloten is, is dat normaal?

 • Dikke

  29 juli 2016 om 15:54

  Nee hij doet het hier ook op accu.

  Bij mij doet de 24uurs aanduiding het niet :-(

Een reactie toevoegen: