3 maart 2011

iPad 2: Dunner, lichter en sneller

Dunner, lichter en sneller. Dat zijn de drie dingen die op vrijwel ieder nieuw product van Apple van toepassing zijn. Tijdens de Apple keynote die gisteravond in San Francisco gehouden werd, werd een nieuwe dunnere, lichtere en snellere iPad 2 getoond.

Aan de buitenkant is het grootste verschil met zijn voorganger de aanwezigheid van twee camera's om te gebruiken voor het voeren van Facetime gesprekken. Ook is de iPad vanaf nu in het wit beschikbaar, nu alleen hopen dat deze (in tegenstelling tot de witte iPhone 4) wel te leveren is.

Naast het toevoegen van twee camera's en een witte versie is het gehele design van de iPad vernieuwd, de iPad is dankzij deze vernieuwing 33% dunner (8,8 millimeter om precies te zijn) en een stuk lichter geworden. De randen zijn ronder waardoor de iPad 2 lekker in de hand ligt.

Dankzij het toevoegen van de 1 GHz dual-core A5-processor is de iPad 2 tot wel zeven keer sneller dan zijn voorganger, het spelen van games en het gebruikmaken van multitasking gaat hierdoor vele malen sneller en soepeler.

Garageband en iMovie

Twee Mac OS X applicaties hebben hun weg naar de iPad gevonden. iMovie voor de iPad lijkt veel op de iPhone versie, dankzij deze app is het gemakkelijk om even snel een leuk filmpje in elkaar te zetten van materiaal wat nu ook met de iPad zelf geschoten kan worden. Ten opzichte van de iPhone versie zijn er een aantal nieuwe thema's aan iMovie toegevoegd zodat je filmpjes in verschillende stijlen kunt maken.

Er zijn al een groot aantal app's waarmee je een instrument kunt bespelen te vinden in de App Store, dankzij Garageband krijgen deze er nu een serieuze concurrent bij. Met Garageband is het mogelijk om (simpel) een liedje in elkaar te zetten door op de iPad een piano, gitaar, drum, bas of orgel te bespelen. Voor wie dit nog niet genoeg is: de iPad 2 bied ondersteuning voor het aansluiten van een gitaar!

iOS 4.3

Bij de iPad 2 hoort iOS 4.3. Het nieuws over iOS 4.3 komt niet als een verrassing aangezien de nieuwe functionaliteiten die deze update met zich meebrengt al bekent waren. De verbeteringen en vernieuwingen op een rijtje:

 • Mobile Safari laadt websites twee keer sneller
 • iPhone 4 gebruiken als "Personal Hotspot"
 • Airplay te gebruiken door derden
 • iTunes home-sharing
 • Photobooth voor de iPad 2
 • Facetime voor de iPad 2

Binnenkort beschikbaar

De iPad 2 is vanaf 11 maart beschikbaar in de Amerikaans winkels in. Gelukkig hoeven we in Nederland niet veel langer te wachten, aan het einde van deze maand is het namelijk al zo ver! Op 25 maart is de iPad 2 in Nederland te verkrijgen. De nieuwe versie van iOS, die vandaag ook werd gepresenteerd is vanaf 11 maart beschikbaar.

Bekijk de iPad 2 keynote op de Apple website of download de Podcast.Reacties


 • Seentje

  3 maart 2011 om 9:17

  Wat een gaaf apparaat weer! Is de goldemaster van 4.3 al beschikbaar?

 • dirkuijt

  3 maart 2011 om 13:03

  iPad1 te koop :)

 • jasper

  3 maart 2011 om 13:29

  Ik heb net 5 weken de ipad 1 die bevalt me al prima. Wel ben ik benieuwd of die hoes ook voor ipad 1 beschikbaar is ?

 • Kor

  3 maart 2011 om 17:12

  Ik ben bang van niet, die hoes zit vast met magneten die ook in de iPad zitten. Bovendien is de vorm van het apparaat anders, de iPad 1 is rechthoekiger en daar kan de hoes niet achter de rand haken.

 • Pepijn Koning

  3 maart 2011 om 18:15

  Jasper > De cover is helaas niet bruikbaar voor de iPad 1 aangezien de vorm hiervan anders is.

 • Thibault Treunen

  3 maart 2011 om 19:36

  Mooi artikel, Pepijn !

 • Christophe

  9 maart 2011 om 11:13

  Op deze link en ook op de site van Apple staat er altijd een mooie afbeelding van een race-simulatie op de iPad. Weet er soms iemand welk spel dit is?

 • Maarten

  24 augustus 2011 om 1:24

  iPad 3, Nog sneller, beter en zo dun als een papiertje :) http://www.ipad3nieuws.nl/evt-fotos/

Een reactie toevoegen: