27 maart 2011

Boxer: Retro DOS games spelen op je Mac

Verlang je ook nog wel eens terug naar de goede oude tijd van Commander Keen? Met behulp van de freeware applicatie Boxer is het mogelijk om alle oude DOS klassiekers te spelen op je Mac. Boxer is niet de enige applicatie die dit kan maar waarschijnlijk wel de gebruikersvriendelijkste en is voorzien van een mooie grafische interface.

Aan alleen een DOS emulator heb je natuurlijk niet veel, om die reden heeft de ontwikkelaar enkele kaskrakers uit de 90's toegevoegd aan het package. Na de installatie van Boxer heb je de beschikking over Commander Keen, Epic Pinball, Underworld en X-Com.

Boxer maak een speciale map aan in je thuismap waarin de DOS games worden opgeslagen en voorziet deze van een boekenkast layout (erg leuk gedaan!). Met behulp van de importer tool kun je op verschillende manieren je oude DOS games importeren en voorzien van een icon die daarna dienst doet als doosje.

De DOS games kunnen op verschillende manier worden gerenderd door Boxer: Fast Smooting (MAME), Fancy Smoothing (HQx) en TV Scanlines. Vooral deze laatste geeft een erg leuk 'Old Skool' effect. Met behulp het inspector paneel (cmd⌘+i) kun je de performance van de emulator op verschillende manieren tweaken.

Boxer is een stabiele, snelle en mooie emulator voor oude DOS games en is een aanrader voor liefhebbers van retro games. Op de website van de ontwikkelaar zijn diverse links te vinden naar websites waar DOS games gedownload kunnen worden.

Boxer is donationware en is beschikbaar op de onderstaande website:

http://boxerapp.com/gamesReacties


 • Mike

  27 maart 2011 om 11:37

  Goedemorgen allen,

  Wat leuk is om boxer op te starten en de map Games naar de finder te zetten links. Ik heb diverse spellen ook in de boekenkast gezet door de game’s te slepen van programma’s naar de boekenkast. Zo heb je al je spellen bij elkaar en ziet het er leuk uit!

  Grzz Mike.

 • Henno

  27 maart 2011 om 11:54

  Commander Keen jeugdsentiment! bedankt!

 • Vincent

  27 maart 2011 om 22:29

  HEERLIJK COMMANDERS KEEN!!
  idd jeugdsentiment fantastisch.
  gelijkt mijn zoon laten zien wat papa altijd speelde!!
  Thanx

 • Sjoerd

  30 maart 2011 om 20:31

  Theme Hospital!

 • frats

  31 maart 2011 om 10:57

  Leisure Suit Larry w00t! Heel tof dit!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!