Hands on

iOS 7Untethered Jailbreak uitvoeren op iOS 7 iDevices

ios 7 icon retinaWe hebben er een tijdje op moeten wachten, maar sinds gisteren is het mogelijk om iOS 7.0 tot iOS 7.0.4 untethered te jailbreaken.

Robbert legt uit hoe je een iPhone, iPad of iPod Touch voorzien van iOS 7.0 - 7.0.4 kunt voorzien van deze jailbreak. Let wel op dat het hier om een eerste versie gaat waarbij vaak nog flink wat kinderziektes in aanwezig zijn. Bekijk onderstaande screencast voor het toepassen van de jailbreak:

Hands on: 3D modellen toevoegen in iBooks Author

3D modellen toevoegen in iBooks Author
Moeilijkheidsgraad: ★★☆☆

In de gratis Apple applicatie iBooks Author heb je de mogelijkheden diverse interactieve tools toe te voegen aan een iBook. Een erg leuke optie is het toevoegen van 3D animaties, maar hoe je een goede 3D animaties en hoe voeg je ze toe? Om een 3D animatie te maken of te vinden heb je het Google Sketchup nodig, een gratis applicatie waarmee je 3D animaties kunt maken, zoeken en delen met anderen.

Hands on: Lettertypes installeren op je Mac

Zoek en Installeer lettertypes op je Mac
Moeilijkheidsgraad: ★★☆☆☆

In Mac OS X zijn honderden lettertypes geïnstalleerd. Wanneer je opzoek bent naar een unieke lettertype in plaats van dat o zo saaie en altijd terugkerende Arial, Verdana en Helvetica, dan kun jezelf opzoek gaan naar een uniek lettertype. Voordat je lettertypes gaat installeren zul je ze eerst moeten vinden. Er zijn verschillende websites die gratis lettertypes beschikbaar stellen maar ook websites waarvoor je een bedrag moet betalen. Goede voorbeelden zijn:

Hands on: Een iPhoto verslag maken en publiceren

Nieuw op Appletips, Hands on. Met deze nieuwe rubriek zullen wij korte 'hands on' artikelen plaatsen over verschillende applicaties zoals, iPhoto, iMovie, Garageband, Final Cut Pro X, Adobe Photoshop, iBooks Author en nog veel meer.

iPhoto (iOS) Verslag maken en publiceren
Moeilijkheidsgraad: ★★☆☆☆

In iPhoto voor iOS konden we een totaal nieuwe functie verwelkomen namelijk, Foto verslag (Photo Journal). Met Foto verslag kun je een soort van foto collage maken. Je kiest een achtergrond en daarna kun je foto's, teksten, locaties of widgets toevoegen. Een iPhoto verslag is eenvoudig te maken en ook nog eens leuk om te delen met je vrienden.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!