27 maart 2012

Hands on: Een iPhoto verslag maken en publiceren

Nieuw op Appletips, Hands on. Met deze nieuwe rubriek zullen wij korte 'hands on' artikelen plaatsen over verschillende applicaties zoals, iPhoto, iMovie, Garageband, Final Cut Pro X, Adobe Photoshop, iBooks Author en nog veel meer.

iPhoto (iOS) Verslag maken en publiceren
Moeilijkheidsgraad: ★★☆☆☆

In iPhoto voor iOS konden we een totaal nieuwe functie verwelkomen namelijk, Foto verslag (Photo Journal). Met Foto verslag kun je een soort van foto collage maken. Je kiest een achtergrond en daarna kun je foto's, teksten, locaties of widgets toevoegen. Een iPhoto verslag is eenvoudig te maken en ook nog eens leuk om te delen met je vrienden.

• Nieuw verslag aanmaken

Om een nieuw verslag aan te maken, tap je bovenin in de balk op het deel knopje. Er zal nu nieuw een pop-up venster verschijnen. Tap op 'Verslag'. Daarna kun je de foto's kiezen, hierbij heb je de keuze om alleen de geselecteerde foto toe te voegen, de gemarkeerde foto's, alle foto's of een vrij keuze.

Na het aanmaken van het verslag kun je deze terugvinden onder het kopje 'Verslagen' in het hoofdmenu. Een Foto versla zal bestaan uit kleine versies van de foto's die je zojuist hebt geselecteerd. Hierna kun je de Photo journal naar eigen wens gaan aanpassen. Tap op de knop 'Wijzig' om het verslag aan te wijzigen.

• Foto aanpassen in het verslag

Om de grootte van een foto in het verslag te wijzigen, tap je eenmaal op de foto. Je krijgt dan een transformatie lijn te zien waarmee je de foto kan vergroten of verkleinen. Ook kun je onder de foto die je hebt geselecteerd een bijschrift toevoegen (1). Je kunt de foto's vrij plaatsen binnen het verslag.

Ook kun je wanneer je niet tevreden bent over de foto, de foto alsnog verwijderen of bewerken. Door eenmaal te tappen op een foto verschijnen bovenin het scherm de knoppen 'Verwijder' en 'Wijzig' (2).

• Widgets toevoegen aan het verslag

Een erg leuke optie in Foto verslag is dat je naast foto's ook widgets kunt toevoegen. Hierbij heb je de keuze uit een kalender met de datum erop, het weer, een citaat, landkaart, tekst, notities en nog veel meer. Je kunt deze widgets toevoegen met behulp van plus-knop bovenin de balk. (3).

-Foto verslag delen

Tot slot kun je het foto verslag via 3 verschillende manieren delen met behulp van iCloud, iTunes en een diavoorstelling. Ook kunnen foto verslagen via Safari of een andere webbrowser worden bekeken. Dit is mogelijk wanneer je voor 'iCloud' kiest. Na het uploaden in iCloud kun je het foto verslag openen in Safari of per mail versturen naar een contactpersoon.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Het resultaatReacties


 • Dennis

  27 maart 2012 om 9:35

  Ik mis nog een leuke optie om je verslag op facebook te delen. Want die link die je krijgt is neit echt aantrekkelijk op FB

 • Gerwin

  27 maart 2012 om 9:57

  Leuke nieuwe rubriek! Nu zou het ook leuk zijn als jullie het Foto verslag wat jullie voor deze Hands on hebben gemaakt ook zouden delen. Dan kunnen wij ook zien hoe het eindresultaat eruit ziet.

 • Joey Verseput

  27 maart 2012 om 10:01

  @Gerwin

  Ik heb hem eraan toegevoegd, die onderaan de pagina.

 • Gerwin

  27 maart 2012 om 10:14

  Bedankt Joey, ziet er goed uit!

 • Markboefje

  27 maart 2012 om 19:48

  Hmmm. Het delen via iCloud lukt mij nog niet. Kunnen jullie aangeven wat de juiste instellingen daarvoor zijn. Is het dan ook mogelijk zon verslag op overige devices iPad ook terugkijken/inlezen?

 • Jacob

  27 maart 2012 om 22:17

  Hoe lang blijft zoiets via iCloud beschikbaar ? 30 dagen net als je fotostream, of onbeperkt ?

 • anoniem

  23 april 2012 om 16:22

  kan dat ook bij macbook normaal?

 • Arni

  6 mei 2012 om 1:19

  Heb iPhoto op iPad, echter kan niet Verslag overzetten aar iPhoto op Mac. Dus niet afwerken en fotoboek bestellen vanut iMac.
  Heb al contact gehad et Apple. Zij zijn eea aan het uitzoeken, want dit kan natuurlijk niet bij Apple.
  Wordt vervolgd.

 • Anne

  13 mei 2012 om 14:41

  Is er een andere manier om het verslag te delen heb namelijk wel een Mac maar daar zit snow leopard op dus heb geen lion met icloud
  en ik heb begrepen dat mobile me eruit gaat is er dan een alternatief ? of hoe kan ik dan gaan delen

 • iPadGoofy

  13 mei 2012 om 23:00

  Is het ook mogelijk om een verslag op te slaan en dan op een andere computer te bekijken?

 • Hans

  24 juli 2012 om 11:08

  Ik kan wel een verslag maken maar publiceren op icloud levert een eindeloos “spinning” wiel op.
  Publiceren lukt dus niet. Het schijnt veel vaker voor te komen.
  Iemand een idee/oplossing?

 • Esther

  29 juli 2012 om 21:29

  Delen dus een koppeling maken lukt mij ook niet krijgt steeds fout melding en dat ik het later maar moet proberen, wat doe ik fout? Het kan toch niet aan mijn weekmoude iPad liggen ?

 • Amelia

  12 augustus 2013 om 22:47

  Heb zelfde probleem als Ester en Hans. Heeft er iemand een oplossing ?

 • eline

  30 juni 2014 om 19:14

  Heb hetzelfde probleem als Hans, Esher en Amelia. Is hier intussen al een oplossing voor gevonden?
  Helpdesk Apple heeft 18 min. ( 90 ct. per minuut ) gezocht , maar geen oplossing gevonden.
  Wie helpt?????

 • Leoniek

  16 september 2014 om 16:45

  Ik heb een webverslag gemaakt met IPhoto, gedeeld via de ICloud en alles werkt prima. Maar nu wil ik een nieuw verslag maken en dat past niet meer op mijn IPhone. Hoe bewaar ik nu het oude verslag voor later, maar kan ik wel een nieuw verslag op mijn IPhone zetten?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!