30 augustus 2016

Het Chrome Print dialoogvenster uitschakelen

chrome icon iOS/OSX

Als je gebruikmaakt van Google Chrome als webbrowser dan is je waarschijnlijk al eens opgevallen dat het dialoog venster voor het afdrukken van een webpagina verschilt van het standaard OS X (macOS) dialoogvenster.

De Chrome versie van het Print dialoogvenster is een uitgeklede versie met minder afdrukopties dan de standaard OS X (macOS) versie. Mocht je gebruik willen maken van de standaard OS X versie dan kun je in plaats van cmd⌘ + P gebruikmaken van de toestencombinatie: cmd⌘ + option + P. Maar er is ook een andere mogelijkheid.

Via een defaults write commando onder Terminal is het ook mogelijk om het OS X Print dialoogvenster als standaard optie in te stellen onder Chrome. Hierdoor moet je geen gerbuimaken van de speciale toetscombinatie.

Chrome Print dialoogvenster uitschakelen

Het OS X Print dialoogvenster activeren in Chrome

Om het OS X dialoogvenster voor de Print optie standaard weer te geven sluit je Chrome af en open je Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's), type in het venster:

defaults write com.google.Chrome DisablePrintPreview -boolean true

Herstart hierna de Chrome browser, wanneer je nu gebruik maakt van de standaard toetscombinatie cmd⌘ + P, of via menubalk ▸ Archief ▸ Afdrukken, zal het standaard OS X Print dialoogvenster verschijnen.

Chrome OS X dialoogvenster

Chrome print dialoogvenster herstellen

Wil je liever toch de Chrome versie gebruiken dan kun je de wijziging weer terug draaien door het onderstaande commando uit te voeren:

defaults delete com.google.Chrome DisablePrintPreview

Herstart hierna Chrome om de wijziging te activeren.

Wist je dat, de tip-pagina's van appletips speciaal zijn geoptimaliseerd om deze te kunnen afdrukken? Probeer het maar eens uit.

Lees ook: Groot dialoogvenster maakt openen/bewaren niet mogelijk op een Mac

Meer over defaults-write kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!