30 augustus 2016

tvOSDe DNS-server van een Apple TV wijzigen

Apple TV 4 icoon

Op de Apple TV wordt ook gebruikgemaakt van DNS. Telkens wanneer je een applicatie gebruikt die internet nodig heeft wordt allereerst de DNS server van je internet provider geraadpleegd om het IP adres van de webserver te herleiden.

De DNS server is een soort van database waarin alle url’s zijn opgeslagen met de bijbehorende IP adressen. De Apple TV zal hierna proberen verbinding te maken met het IP adres. Als dit is voltooid wordt de URL en het IP adres tijdelijk aan de lokale DNS cache toegevoegd.

Hierdoor moet niet iedere keer opnieuw de DNS server op het internet te worden benaderd bij het gebruiken van een app. De DNS instellingen van de Apple TV zijn standaard bepaald aan de hand van je provider en router. Toch kun je handmatig de DNS aanpassen. Dit kan bijvoorbeeld naar die van Google. Dit is interessant wanneer je merkt dat je een trage verbinding hebt tijdens het streamen.

Handmatig de Apple TV DNS aanpassen

• Open Instellingen
• Navigeer naar ‘Instellingen’
• Selecteer ‘Netwerk’

netwerk Apple TV DNS aanpassen

Onmiddellijk krijg je een overzicht van het verbonden netwerk inclusief zijn status met betrekking tot signaalsterkte (bij Wi-Fi gebruik), IP-adres, DNS, etc. Door onder ‘Verbinding’ je netwerk te selecteren waarmee de Apple TV is verbonden kun de DNS en zelfs het IP-adres configureren. 8.8.8.8 is de DNS-server van Google.

Oude Apple TV 2 of 3? Dan kun je ook de Apple TV DNS aanpassen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Netwerk ▸ Wi-Fi of Ethernet ▸ open het gebruikte netwerk ▸ Configureer DNS.

Lees ook: De zwarte balk achter de ondertiteling verwijderen op een Apple TVReacties


  • Dinesh

    30 augustus 2016 om 22:31

    Wat gewoon makkelijker is dat je de DNS op je router veranderd. Dan hebben al je apparaten al een andere DNS-server dan hele tijd handmatig een DNS-server opgeven. Tip. gebruik geen Google-DNS de kans is best groot dat zij jou geschiedenis ook bijhouden voor commerciele doeleinde. Gebruik OpenDNS, Comodo Secure DNS of Norton DNS.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!