31 augustus 2016

Beperk het mobiele dataverbruik in Instagram

Nieuw instagram logo

We moeten je niet vertellen dat Instagram gretig gebruikmaakt van het internet. Zodra je de applicatie opent zal deze direct je tijdlijn bijwerken en alle foto’s en video’s downloaden.

Ook wanneer je een foto of video plaatst zal deze geupload worden naar de servers van Instagram. Wanneer je verbonden bent met een draadloos Wi-Fi netwerk is er niets aan de hand en is dit meestal zonder extra kosten. Maar wanneer je via een mobiele dataverbinding Instagram gebruikt kan dit ten kosten gaan van je databundel of tegoed.

Mobiel dataverbruik beperken voor Instagram

Gelukkig helpt de populaire foto-applicatie bij het beperken van het mobiele dataverbruik. De app heeft zelfs hier een eigen instelling voor. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open de Instagram applicatie
• Tik rechtsonder op de profiel-knop
• Selecteer bovenin het tandwiel om de instellingen te openen
• Open de menuoptie 'Mobiel dataverbruik'
• Schakel de optie 'Minder data gebruiken' in

dataverbruik Instagram beperken

Vanaf dat moment zal de app minder data gaan verbruiken wanneer je niet verbonden bent met een Wi-Fi netwerk. Let wel, de ervaring zal minder worden want het duur langer om foto’s en video’s te downloaden omdat deze eerst nog op de servers van Instagram worden gecomprimeerd.

Volg ons op Instagram! Daar vind je allerlei handige en kleine video-tips terug van slechts 15 seconden voor iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV en meer!

Lees ook: Instagram Stories maken, delen en bekijken

Instagram
InstagramApple Watch app
Categorie: Photo & Video, Social Networking
Ontwikkelaar: Instagram, Inc.
iPad & iPhone  12+  120 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!