26 november 2012

ClipMenu: Eenvoudig teksten en afbeeldingen plakken

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van standaard teksten, commando's of foto's dan kun je deze bewaren als separate documenten in een Finder map. Dit kan echter veel eenvoudiger met behulp van de gratis tool ClipMenu. Met deze applicatie kun je teksten, commando's, afbeeldingen enzovoorts bewaren op een clipboard en eenvoudig plakken in een document.

Via de menubalk heb je snel toegang tot de toegevoegde teksten en afbeeldingen, deze kun je direct plakken in een document, webpagina, mail.

ClipMenu kun je hier gratis downloaden, installeer de applicatie en open deze. Je hebt toegang tot ClipMenu via de OS X menubalk, via de 'Preferences' optie is het mogelijk om de voorkeuren aan te passen naar je eigen wensen. Open deze en selecteer het tabblad 'Snippet', via de kolom 'Folder' kun je een nieuwe map aanmaken. Voer bij 'Title' een omschrijving in en bij 'Content' de uiteindelijke tekst.

Via het ClipMenu icon in de menubalk kun je de aangemaakte folders raadplegen en de ingevoerde teksten plakken door deze simpelweg te selecteren. Via de optie 'history' kun je eerder gekopieerde teksten, afbeeldingen, enzovoorts opnieuw raadplegen. Deze tool is vooral handig wanneer je regelmatig standaard teksten dient in te voeren of verschillende Terminal commando's.

Via de voorkeuren van de applicatie kun je nog allerlei andere functies en opties wijzigen zoals bijvoorbeeld een ander menu icon, automatisch opstarten bij inloggen, onderverdeling van het menu, type tekst van clipboard, toetscombinaties, enzovoorts.

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • MetMarc

  26 november 2012 om 10:38

  Een mapje met tekst- en/of afbeeldingknipsels werkt net zo makkelijk lijkt mij?
  Of mis ik iets?

 • Max_G

  26 november 2012 om 16:20

  @MetMarc ; Ja, je mist dan zeker iets, mits je je computer gebruikt om te werken. Overigens is de laatste update van dit progje wel van 2009-11-17. Beetje oud nieuws…

 • macboekje

  26 november 2012 om 16:26

  Het kan handig zijn, zulke hulpmiddelen, maar de menubalk op mijn MB 13″ is nu al te vol. Het wordt tijd dat Apple eens een menubalk verzint die bijvoorbeeld naar beneden kan uitklappen. De verschillende hulpmiddelen voorzien daar nog niet in, voor zover mij bekend.

 • Max_G

  26 november 2012 om 17:13

  @ Macboekje, kijk eens naar Bartender: http://www.macbartender.com

 • R. Meijler

  5 januari 2014 om 14:19

  Ik heb een vraag over het clipmenu.
  Het werkt goed, maar elke keer als ik iets gekopieerd heb verdwijnt het clipmenu uit beeld. Hoe kan ik het constant op mijn scherm laten staan?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!