20 september 2011

Colors een vervanger voor de Digitale kleurenmeter

Om wat voor reden dan ook heeft Apple besloten om de mogelijkheden van de Digitale-kleurenmeter applicatie in Mac OS X Lion aanmerkelijk te beperken. Zo is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om de kleurcodes te bekijken in het hexadecimale formaat.

Gelukkig zijn er een aantal gratis alternatieven voor de Digitale-kleurenmeter applicatie die wel over deze functionaliteit beschikken. Één van deze gratis applicaties is 'Colors' van Matt Patenaude. De werking is simpel, klik op het vergrootglas en ga op zoek naar de kleur die je wilt analyseren, klik hierop en automatisch verschijnt de kleurcode (hexadecimaal) in het Colors venster.

De weergave van de kleurcode kun je wijzigen door erop te klikken, met behulp van het radartje rechtsonder in het venster kun je de standaardweergave aanpassen. Klik op de knop 'Copy' om de kleurcode op het OS X klembord te plaatsen.

Colors is gratis kun je downloaden op de onderstaande website:

http://mattpatenaude.com/Reacties


 • Ro

  20 september 2011 om 9:22

  Super, dank je, deze is simpel en doeltreffend, iets om eigenlijk standaard in OS X te hebben. Maar goed, dankzij Appletips dus weer voor elkaar. ;)

 • Dennis

  20 september 2011 om 12:12

  Voor diegene die Photoshop hebben daarmee kan het natuurlijk ook. Je hebt dan alleen een openstaand document nodig, de i op je toetsenbord (duh!) ergens in je document een muisklik te doen (en ingedrukt houden)
  Daarna buiten je document ‘slepen’ en de juiste kleur vinden en loslaten.

 • Dennis

  20 september 2011 om 12:14

  Voor diegene die Photoshop hebben daarmee kan het natuurlijk ook. Je hebt dan alleen een openstaand document nodig, de i op je toetsenbord (dus!) ergens in je document een muisklik te doen (en ingedrukt houden)
  Daarna buiten je document ‘slepen’ en de juiste kleur vinden en loslaten.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!