3 maart 2013

CooKoo: De voorloper van Apple’s horloge?

galleryDe Apple Horloge, er is al veel over te doen en tegenwoordig duiken er steeds meer geruchten en concepten op. Deze kun je regelmatig terugvinden op de appletips iFun pagina. Er zijn echter een aantal fabrikanten die niet op zo'n Apple Horloge gaan wachten en er zelf één ontwerpen.

Uiteraard gaat het hier niet over een oude iPod Nano die je in een armband stopt, maar een hoog staaltje technology die gekoppeld kan worden aan je iPhone. De afgelopen weken hebben we dankzij appelshop de CooKoo watch mogen testen. Uiteraard hebben we een mening over de CooKoo die kan samenwerken met de iPhone of iPad.

De CooKoo watch is een stijlvol horloge dat met behulp van bluetooth verbinding kan maken met je iDevice. Op het eerste zicht staat alles keurig vermeld hoe je deze verbinding tot stand brengt, echter heeft het ons wat moeite gekost om de CooKoo werkend te krijgen. Wanneer deze is gekoppeld kun je gebruik maken van het meldsysteem. Zo kun je met behulp van de gratis CooKoo applicatie instellen welke notificaties je wilt ontvangen. Zo kun je een notificatie ontvangen wanneer je een nieuw e-mail bericht hebt, een bericht, inkomend gesprek of wanneer de batterij van je iDevice bijna leeg is.

gallery

Wanneer je een notificatie ontvangt zal er op het horloge een symbool verschijnen dat bij de desbetreffende melding hoort. Daarnaast zal de horloge trillen, echter moet je deze dan wel strak rond de pols dragen. Wanneer je een binnenkomend gesprek ontvangt dan zie je dit verschijnen op het horloge. Helaas kun je niet met behulp van de Cookoo het gesprek aannemen. Hiervoor dien je alsnog je iPhone te gebruiken, ook wanneer je wilt zien wie er belt. Naast de meldingsfunctie kun je wel met één druk op de knop inchecken op een Facebook-locatie die het beste past bij je huidige omgeving.

indexbar

Naast het strakke en mooie design is de CooKoo een bijzonder staaltje techniek en kent hij al vele fans. Door het handige notificatiesysteem mis je nooit meer een bericht of oproep. Echter merkten wij al snel één ding, je krijgt een notificatie en eigenlijk wil je onmiddellijk weten wie of wat voor bericht het is. Dit kun je uiteraard niet zien op het horloge en dien je alsnog je iPhone bij de hand te nemen. Dit komt omdat iOS deze informatie niet standaard doorstuurt naar bluetooth apparaten. Uiteraard is het geen probleem, maar missen doe je het in sommige gevallen wel.

logoappelshop

De CooKoo is te koop bij appelshop voor €129,95. Speciaal voor appletips kun je hem tot en met maandag 4 maart 23.00 uur bestellen voor slechts € 115,95 bestellen (inclusief gratis verzendkosten). Gebruik hiervoor de kortingscode : 'TIKTAK' bij het afrekeningen van je bestelling. De CooKoo is te koop in vijf verschillende kleuren waaronder wit, zwart, blauw, roze en zilver/zwart.

De CooKoo app:


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • K

  3 maart 2013 om 10:37

  “Dit komt omdat iOS deze informatie niet standaard doorstuurt naar bluetooth apparaten.”

  Dat is niet waar. Ik heb hier een Pebble en die toont dit soort informatie prima. Vanuit iOS wordt alleen deze informatie door native apps doorgegeven via bluetooth, maar na een jailbreak kun je dit heel simpel ook voor iedere andere app toestaan.

  Verder is de CooKoo wel een mooie smartwatch die duidelijk laat zien dat er binnen de markt van smartwatches, ook verschillende wensen van klanten zijn. De CooKoo is heel subtiel, terwijl een Pebble wat functioneler is.

 • Mark

  3 maart 2013 om 11:52

  De cookoo is een leuke en functioneel horloge.
  Alleen de levensduur van je iphone batterij is een drama als deze gekoppeld is aan de cookoo.

 • Gert Van Roy

  8 maart 2013 om 21:19

  bij mij lukt het net om sms berichten en mail door te sturen naar cookoo watch.

 • Natascha

  18 februari 2014 om 19:51

  Het uiterlijk is mooi van de cookoo, maar erg gebruiksonvriendelijk. De handleiding is minimaal en ben al 4 uur bezig met zoeken op internet. Spijt van mijn aankoop

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!