4 maart 2013

iPad: Gebruik maken van de herstel en opnieuw functie

ipad mini handleidingOnder OS X heb je bij het bewerken van tekst de beschikking over de toetsenbord combinaties cmd⌘ + Z (herstel / undo) en cmd⌘ + shift⇧ + Z (opnieuw / redo). Met herstel maak je de laatste aanpassingen in je tekst ongedaan en met opnieuw kan je dit weer terugdraaien. Voor de meeste gebruikers zal dit allemaal geen nieuws zijn.

Hoewel de iPad geen fysiek toetsenbord en toetscombinaties heeft kan je toch van de bovenstaande bewerkingsopties gebruik maken op het virtuele toetsenbord.

Wanneer je op de .?123 toets van het virtuele iPad toetsenbord 'drukt' dan verschijnt er de knop 'Herstel' (undo) op het toetsenbord. Door hierna de '#+=' knop te gebruiken verschijnt de. 'Opnieuw' (redo) optie.

toetsenbordipad

De 'herstel' actie is overigens ook nog op een andere manier uit te voeren. Door te schudden met je iPad verschijnt er een popup venster waarin je 'herstel' kunt selecteren. Pas hier natuurlijk mee op dat je kostbare iPad Retina niet op de grond beland.

Voor de iPhone is er trouwens enkel de mogelijkheid om de 'herstel' en 'opnieuw' functie te activeren met behulp van een schudbeweging.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


  • macboekje

    4 maart 2013 om 15:31

    Heel goede tip. Die knop was me nog nooit opgevallen; dom, natuurlijk.

  • Aster Schepens

    10 maart 2013 om 18:01

    Superhandig!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!