14 april 2013

De achtergrond van Mission Control aanpassen

lion_missioncontrol_tnIn OS X is veel mogelijk, met behulp van terminal kun je vele extra optie activeren of verwijderen. Echter kunnen sommige dingen ook vrij eenvoudig aangepast worden door bepaalde mappen of bestanden aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld de achtergrond van Mission Control wijzigen.

Wanneer je deze liever een persoonlijke tint wilt geven is dit vrij eenvoudig te verwezenlijken. Standaard is de achtergrond strak (linnen), zoals we van Apple gewoon zijn. Volg onderstaande procedure om de achtergrond van Mission Control aan te passen.

• Open Finder
• Klik vervolgens in de menubalk op Ga ▸ Ga naar Map…
• Voer onderstaand pad in:

/System/Library/CoreServices/Dock.app/Contents/Resources/

Zoek vervolgens naar de bestanden 'defaultdesktop.png' en 'defaultdesktop@2x.png'. Voeg bij de .jpg bestanden de tekst'-kopie' toe. Op deze manier heb je altijd een back-up van het origineel. Voeg vervolgens de gewenste achtergrond toe en geef deze bestanden de naam 'defaultdesktop.png' en 'defaultdesktop@2x.png'. Het @2X bestand is voor Retina schermen.

MissionControlEdit2

Herstart nu het Dock via Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma') met het onderstaande terminal commando:

killall Dock

MissionControlEdit1

Wanneer je nu Mission Control activeert zul je merken dat de achtergrond is gewijzigd in je persoonlijke afbeelding. Deze kun je vervolgens weer ongedaan maken door 'defaultdesktop.png' en 'defaultdesktop@2x.png' te verwijderen en vervolgens de naam van 'defaultdesktop-kopie.png' en 'defaultdesktop@2x-kopie.png'weer te wijzigen in door '-kopie' te verwijderen. Herstart vervolgens weer het Dock met het 'killall Dock' commando.

Screencast:

Meer tips over Mission Control kun je hier terugvinden.Reacties


 • Matthijs

  14 april 2013 om 10:10

  Net zo gaaf!

  Bedankt!

 • Mike

  14 april 2013 om 10:21

  Mooie tip, is zo ook notificationcentre te veranderen in een andere kleur, en je inlog scherm? Zo kan je alles in 1 kleur doen ;-) is wel zo mooi!!!

  Iemand?

 • Matthijs

  14 april 2013 om 13:39

  @Mike

  Om de achtergrond van het inlogscherm te veranderen:
  http://www.appletips.nl/de-achtergrond-van-het-login-scherm-wijzigen/

 • Davey Grootheddee

  16 april 2013 om 13:35

  Bedankt ik ga het gelijk proberen!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!