10 juli 2013

De firmware van Airport apparaten downgraden

airport-wifi-logo-pngWanneer je in het bezit bent van een Airport Express, Airport Extreme of een Time Capsule heb je meestal altijd een bijzonder goed draadloos netwerk en is deze perfect afgestemd op al je Apple apparaten. Wanneer er een update is voor je Airport en iDevices zullen deze in de meeste gevallen perfect op elkaar worden afgestemd.

Hierdoor zal je geen problemen ondervinden met het netwerk en je apparaten. Misschien maak je ook gebruik van andere toestellen die ook mee profiteren van het Airport-netwerk. In sommige gevallen kan zo'n update voor je Airport verkeerd uitdraaien is kun je het apparaat niet meer gebruiken op het draadloze netwerk. Gelukkig heeft Apple aan dit probleem gedacht en kun je eenvoudig de firmware van je Airport 'downgraden' naar één van de vorige versies. Volg onderstaande procedure om dit toe te passen.

• Open 'Airport-confugiratieprgramma'
• Klik op je Airport apparaat
• Hou de option⌥-toets ingedrukt
• Plaats je muisaanwijzer op het versienummer

downgradeairport

Je zal merken dat er een pijl komt naast het nummer, klik hierop en er opent een extra menu. Hier kun je eenvoudig de vorige en andere versie downloaden en opnieuw installeren. Ook via de Airport-iOS applicatie kun je de firmware downgraden.

downgradeairportios

Ga hiervoor naar Airport ▸ tap op je Airport apparaat ▸ Geef wachtwoord op ▸ Versie ▸ Oudere versies. Seleceer de gewenste versie en automatisch word het Airport apparaat gewijzigd naar de nieuwe firmware.

AirPort Utility
AirPort UtilityCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  14 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over airport kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jochem

  10 juli 2013 om 15:56

  Ik heb regelmatig dat het apparaat niet helemaal lijkt te functioneren en dat de enige optie in het airport-config programma “vergeet dit apparaat is”. Een reset van het apparaat helpt soms ook niet terwijl het apparaat wel gewoon werkt.

 • maddriver371

  10 juli 2013 om 19:02

  Ik sluit me daar helemaal bij aan Jochem. Ik heb een Extreme maar mijn iPhone 5 geeft met regelmaat geen internet verbinding te hebben terwijl de modem en router prima functioneren! iPhone opstarten werkt meestal goed.

 • harley396

  11 juli 2013 om 21:35

  Mijn airport express (laatste versie ) gebruik ik voor muziek en valt helaas geregeld even weg, lijkt te bufferen of zuchten) erg irritant. gelezen dat de downgrade naar 7.6.2. beter is maar deze versie staat er niet tussen?
  iemand nog tips
  Thanks

 • Karel

  10 januari 2014 om 23:31

  Het is vreselijk, ik word helemaal gek van dat ding. Valt niet meer fatsoenlijk te gebruiken. Dat downgraden ga dan maar proberen. Apple verliest steeds meer mijn enthousiasme – lekker belangrijk, zullen ze denken.

 • Dennis

  19 januari 2014 om 20:40

  Sinds 2 weken ook een airport extreme aangeschaft om betere wifi dekking in huis te krijgen. Maar het is eigenlijk alleen maar slechter geworden. Ook de downgrade gedaan en nu maar eens kijken hoe het gaat.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!