6 juli 2014

De iCloud sleutelhanger beveiligingsmethode wijzigen

icloud icon retina nieuwIedereen die gebruik maakt van de iCloud Sleutelhanger beveiligd deze dienst met behulp van een beveiligingscode en een telefoonnummer. Deze beveiligingscode moet je invoeren wanneer je de iCloud Sleutelhanger activeert op een iPhone, iPad of iPod Touch. Wanneer je deze dienst dus op een ander toestel (of na een herstel) activeert dien je deze beveiligingscode in te voeren, of kun je gebruik maken van een eenmalige activatiecode die verstuurd wordt naar een je telefoonnummer.

Kies je voor deze laatste optie dan krijg je de activatiescode per SMS bericht toegestuurd. Dit is echter tijdens de installatie procedure niet erg handig omdat je op dat moment nog geen berichten kunt ontvangen, in dat geval kun je ervoor kiezen om een ander controlenummer te koppelen aan je iCloud Sleutelhanger. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Instellingen op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Navigeer naar iCloud
• Tap op ‘Account’ en vervolgens op ‘Sleutelhanger’

icloudbeveiliging

Vervolgens kun je bij ‘Controlenummer’ het telefoonnummer verwijderen en een ander opgeven. Welk telefoonnummer je hier invult kun jezelf kiezen, misschien heb je een tweede telefoonnummer of vul je het nummer van je partner in. Dit nummer wordt alleen gebruikt voor het activeren van iCloud Sleutelhanger, het telefoonnummer van je Apple ID wordt niet gewijzigd.

Het handigste is om ook een beveiligingscode te hebben voor iCloud Sleutelhanger. Deze kun je instellen of wijzigen via Instellingen ▸ iCloud ▸ Account ▸ Sleutelhanger ▸ Wijzig beveiligingscode. Mocht de iCloud beveiligingscode nog niet zijn geactiveerd dan is het aan te raden deze te activeren via de optie: ‘Sta beveiligingscode toe’.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


 • Col

  6 juli 2014 om 10:31

  Telkens ik zo’n code krijg via SMS werkt deze niet.
  Eerst twijfelde ik nog en dacht ik dat ik iets fout had gedaan. Maar toen ik de hele procedure opnieuw deed, en dus een nieuwe code kreeg werkte deze evenmin. Ik heb dit ondertussen voor de nieuwsgierigheid nog twee maal gedaan en telkens werd de code niet aanvaard.
  Een idee wat hier aan de hand is? Ik vermoed dat het bij de meesten wél zal werken.

 • Natacha

  9 augustus 2014 om 13:41

  Sleutelhanger/Controlenummer/land
  Wat moet je doen als je een telefoonnummer wil opgeven en je landcode staat er niet bij? Curaçao staat nergens bij vermeld.

 • marcel cortleven

  7 oktober 2014 om 18:01

  Ik heb mij ipad 4 geüpdatet naar de allerlaatste iOS software en ik krijg dan een code per sms. daar zit ik nog steeds op te wachten!!

  thanx apple!!

 • kirsten

  22 oktober 2015 om 16:35

  ik heb het verkeerde nummer opgeven en kan het niet wijzigen want dan geeft het een foutmelding aan ben nu best wel in paniek en weet niet wat ik moet doen

 • William

  23 oktober 2015 om 10:24

  Hey Kirsten, dat probleem heb ik ook, me oude telefoonnummer staat er en wil me nieuwe erin zetten maar elke keer mislukt het… Probeer jij het via wifi of via je provider?

 • Ronny

  2 november 2015 om 19:18

  Nadat ik de laatste update had gedaan vroeg het systeem mij om de code voor de sleutelhanger. Deze zou worden gestuurd naar mijn oude telefoonnummer die ik niet meer heb.
  Wat moet ik nu doen om deze aan te passen naar mijn nieuwe telefoonnummer. Ik krijg niet de opties hiervoor te zien.

  Mvg. Ronny

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!