17 oktober 2013

advDe nieuwe iPhone toestellen

5s5cHalverwege vorige maand kondigde Apple niet een, maar liefst 2 nieuwe mobiele telefoons aan. Buiten de geüpgrade versie van de tot dan toe nieuwste iPhone, de iPhone 5s maakte het Amerikaanse technologie concern ook de iPhone 5c bekend. Dit toestel is in maar liefst 5 kleuren te verkrijgen en is daarmee vrij uniek te noemen. Onlangs kondigde Apple zelf aan dat we in Nederland vanaf 25 oktober van de nieuwe iPhones kunnen gaan genieten. Welke providers de eerste zullen zijn, en nog belangrijker: wat deze toestellen en abonnementen gaan kosten, daar heerst nog veel onduidelijkheid over.

Op de hoogte blijven?

Bij veel providers kan je jezelf al voor beide toestellen inschrijven. Dit houdt in dat zodra het toestel door de provider gaat worden uitgegeven, de mensen die zich al vooraf hebben aangemeld als eerste aan de beurt zullen zijn bij de uitlevering. Momenteel zijn de iPhone 5s en de nieuwe iPhone 5c bij onder andere T-Mobile, Hi en Vodafone in het vooruit te bestellen. De prijzen van een iPhone 5s abonnement zijn nog onzeker. Ook de verschillende kleuren voor de toestellen en de beschikbaarheid daarvan laat voorlopig geen enkele provider iets over los. Zo is het maar de vraag of het mogelijk is om vanaf bovengenoemde datum ook meteen te beschikken over alle kleuren 5c’s en de gouden iPhone 5s.

Positionering van de iPhone’s

Buiten de beschikbaarheid van de toestellen (in totaal maar liefst 8!) is het uiteraard erg interessant om in te zoomen achter de filosofie die Apple achter de nieuwe iPhones heeft zitten. Een snelle blik op de website van Amerikaanse grootmacht leert al snel dat de nieuwe 5s een futuristisch karakter is meegegeven. Buiten het uiterlijk van dit toestel zijn ook de specificaties, met de vingerafdrukscanner voorop zeer vooruitstrevend te noemen. De iPhone 5c lijkt bedoeld te zijn om het marktaandeel te vergroten en is ontworpen voor “de kleurrijken”. Dit toestel is dan ook bedoeld als uiting van je gevoel, en geeft je de mogelijkheid doormiddel van je gevoel een statement te maken.

ADV - Gastbijdrage
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!