17 oktober 2013

iOS 7iOS 7: Bladeren door de leeslijst pagina’s

Safari logo 7 retinaJe kan snel en eenvoudig een webpagina toevoegen aan de leeslijst om deze op een later tijdstip te bekijken. Het grootste voordeel hiervan is dat er geen internetverbinding voor nodig is, je kunt de toegevoegde pagina's 'offline' op een later tijdstip lezen. De inhoud van de leeslijst kun je bekijken door te tappen op het bladwijzer icon in de navigatiebalk en vervolgens hier het (Steve Jobs) bril-icon te selecteren.

Selecteer een webpagina in de lijst om deze te bekijken. Een nieuwe functie in iOS 7 is het onmiddellijk 'doorbladeren' naar het volgende leeslijst-artikel zonder dat je hiervoor hoeft terug te keren naar het leeslijst overzicht.

Wanneer je een webpagina opent vanuit de leeslijst kun je deze bekijken, wanneer je naar de volgende wilt navigeren volstaat het om helemaal naar het eind te scrollen van de webpagina. De volgende pagina in de leeslijst wordt onderaan de pagina weergegeven. Je kan deze openen door verder naar beneden te scrollen.

leeslijst-zeven

Wanneer je een artikel op je iPhone, iPad of iPod Touch wilt toevoegen aan de leeslijst kun je dit ook doen via de (nieuwe) deel-knop. Deze kun je herkennen aan de rechthoek met een pijl omhoog, wanneer je hierop tapt krijg je verschillende mogelijkheden te zien. Selecteer hier de knop 'Voeg toe aan leeslijst' om de webpagina toe te voegen.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Hans

  30 oktober 2013 om 21:00

  en hoe moet je in vredesnaam weer iets VERWIJDEREN uit de Leeslijst???

  eenmaal erin, nooit meer eruit?

 • Serge

  31 oktober 2013 om 17:12

  ga naar de leeslijst >
  houd je vinger op het item en “veeg” deze naar links, aan de rechterzijde verschijnt vervolgens een delete knop…

 • Yves

  18 maart 2014 om 16:51

  Dank u Serge, ik heb er ook lang naar gezocht en dankzij uw uitleg is het ok

 • Ingaborg

  24 april 2014 om 2:02

  Heel zwikkie youtube filmpjes gekopieerd naar leeslijst, maar lijst is blijkbaar alleen voor lezen en niet voor filmpjes want afspelen ging niet. Iemand een tip om offline youtube filmpjes te kunnen afspelen?

 • Brenda

  18 juli 2015 om 12:32

  Hoe kan je dit eindeloos scrollen/snel doorbladeren uitzetten in iOS 7? Ik werk veel met een programma op internet die ik in de leeslijst heb staan, waarbij ik vaak snel van boven naar beneden scroll en dan sprint hij te snel over naar de volgende in de leeslijst.
  of moet ik de programma’s of pagina’s die ik gebruik dan niet in de leeslijst zetten?

 • Wesley Fabry

  18 juli 2015 om 13:43

  @brenda dat is helaas niet mogelijk, afzonderlijk dien je de webpagina dan te bezoeken. Leeslijst is om artikels of pagina’s achteraf te kunnen bekijken (eventueel offline).. Je kan dan het beste gewoon de pagina toevoegen aan je favorieten of bladwijzermenu..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!