22 oktober 2013

NieuwsNieuwe iWork en iLife applicaties voor OS X en iOS

AppStore logo 7 retinaApple heeft bijna alle applicaties voorzien van een nieuw jasje. Zo heeft Apple net zoals in iOS 7 heeft Apple afscheid genomen van het skeuomorphism en ziet er alles strakker uit in de nieuwe iLife en iWork applicaties.

Niet alleen zien deze applicaties er zeer gelikt uit op je iOS apparaat, maar ook in OS X 10.9 Mavericks zijn de apps voorzien van een nieuw icon en grafische interface. Zoals OS X 10.9 Mavericks worden ook de iWork en iLife applicatie gratis!

iPhoto

iPhoto is volledig opnieuw opgebouwd voor iOS en heeft vanaf nu de mogelijkheid om een fotoalbums te maken op je iPad. Als je fotoalbum klaar kun je hem doorsturen naar Apple om zodoende een 'print' versie te bestellenVerder werkt iPhoto stukken sneller en vlotter dan voorheen, vanzelfsprekend zijn er ook nieuwe features toegevoegd, meer daarover later op appletips.

Download iPhoto

iphoto_screen

Garageband

Ook Garageband is volledig opnieuw opgebouwd voor iOS met 32 nieuwe tracks. Met behulp van iCloud kun je een nieuwe track aanmaken op je iOS apparaat en verder afwerken op je Mac. Daarnaast is ook de OS X muziekbibliotheek grondig uitgebreid. Met behulp van de nieuwe functie 'Drummer' kun je deze virtueel mee laten spelen met je nummer en onmiddellijk bewerken. Op deze manier kun je nog eenvoudiger je nummers bewerken. Via in-app aankopen kun je extra instrumenten aanschaffen.

Download Garageband

garageband_screen

iMovie

In iMovie voor iOS ligt de focus op bewerken en delen van je meest favoriete video's met je vrienden. Voor OS X ligt de nadruk uiteraard ook op het delen en het ontdekken. Al je video's worden vanaf nu gesynchroniseerd met alle apparaten via iCloud. Dankzij de nieuwe functie 'iMovie Theater' kun je video's en trailers zelfs bekijken op je Apple TV.

Download iMovie

imovie_screen

iWork

Ook iWork suite van Apple is volledig herschreven voor OS X en iOS met enkele nieuwe functies. Zo worden grafieken automatisch geupdate tijdens het bewerken van je data, zijn er nieuwe animaties voor keynotes en verbeterde weergaven en toepassingen van functies in Pages. Met behulp van iWork for iCloud kun je nu ook samenwerken aan een document (colloboration).

Alle nieuwe iLife en iWork applicaties worden gratis meegeleverd met een nieuw iOS of OS X apparaat. Uiteraard worden de OS X en iOS applicaties gratis geupdate wanneer je deze al in je bezit hebt.

Download iWork

gallery_icloud_sync

Update: Wanneer je ooit iWork 09 of iLife 11 fysiek (CD) hebt gekocht en geïnstalleerd op je Mac zou je normaal gezien ook de gratis updates moeten ontvangen in de Mac App Store. Volgens sommige bronnen binnen Apple zijn er problemen met het controleren van licenties waardoor het mogelijk is dat er geen update aanwezig is in de Mac App Store. We raden je aan even te wachten tot Apple meer duidelijkheid geeft in verband met het gratis updaten van iWork applicaties.Reacties


 • Dylan

  23 oktober 2013 om 1:37

  Is iWork niet toevallig ook gratis voor een MacBook Air 2013?

  Voorheen weet ik dat als je de nieuwe MacBook kocht, de software gratis was eenmalig, maar omdat deze nu vrijblijvend gratis is vroeg ik mij dus af of iWork eventueel ter compensatie was nu?

 • Joost

  23 oktober 2013 om 7:42

  iLife en iWork gratis voor iOS? Garageband wel, de rest niet, iig tot nu toe

 • Wesley Fabry

  23 oktober 2013 om 8:04

  Zoals in het artikel staat:

  Alle nieuwe iLife en iWork applicaties worden gratis meegeleverd met een nieuw iOS of OS X apparaat. Uiteraard worden de OS X en iOS applicaties gratis geupdate wanneer je deze al in je bezit hebt.

 • Stephen

  23 oktober 2013 om 8:27

  Nu heb ik ooit een iWorks DVD gekocht. Op mijn Macbook Pro staan Pages etc, maar ik krijg niet de mogelijkheid om ze gratis te updaten. Of heeft dit te maken dat ik slechts 1 Mac ermee kan upgraden?

 • Tijmen

  23 oktober 2013 om 9:50

  zie de link voor gebruikers met oude versies geïnstalleerd (maar niet via de app store). die krijgen deze fout, zo ook ik. is het beste om te wachten?

 • Hayo Baan

  23 oktober 2013 om 16:48

  Stephen en Tijmen: Om de nieuwe iWork applicaties te updaten moet je eerst naar Maverick updaten (requirement voor de nieuwe versie), daarna krijg je de update vanzelf te zien onder software updates.

 • Tijmen

  23 oktober 2013 om 17:28

  Ha Hayo,
  Thanks voor je bericht. had eerder de GM al draaien (de 1e) en heb deze niet geüpdatet. mogelijk ligt het daaraan maar Mavericks had ik dus al. Hij herkent wel dat ik iWork en iLife heb draaien maar vraagt toch gewoon om geld om te updaten. Zie dat meerdere mensen het probleem hebben, maar met alle opties om het te verhelpen is het mij nog niet gelukt. Hij ziet die pakketten niet als aankopen en dus zijn ze niet te updaten, zo lijkt het.
  mvg Tijmen

 • Jules

  23 oktober 2013 om 18:02

  Na de update naar mavericks werkt mijn iWork’s 09 niet meer… ik heb sinds augustus een MacBook Pro retina 15 inch en heb met behulp van mn vorige macbook via cd iWork’s erop gezet. in de App Store kan ik niets vinden hierover en mn pages ed werkt helemaal niet meer (ook niet de 09 versie) weet iemand toevallig wat ik hieraan zou kunnen doen? Tevens merk ik dat in launchpad het schuiven tussen schermen heel traag reageert. (blijft na 1 rij apps steken als ik met met mn vingers schuif)

  hoop dat iemand een antwoord voor me heeft.

 • lomarga

  26 oktober 2013 om 9:22

  ik had ook de iWork en iLife programma’s staan op m’n mac. Na updaten naar Mavericks kwam er geen mogelijkheid tot update in de Appstore. Alleen om opnieuw te kopen.

  Ik heb daarna eerst de schijfindex via spotlight opnieuw opgebouwd en taal gewijzigd naar engels. Toen opnieuw opgestart en de updates waren nu direct zichtbaar.

 • Martijn

  5 november 2013 om 0:06

  DRAMA!

  Ik vind Mavericks een bedroevende update. iWork vind ik echter dramatisch geworden. Wat is dit een aanfluiting zeg. Ze zouden zich moeten schamen voor dit soort producten. Afgezien van de looks en de gebruiksvriendelijkheid hebben ze een paar zeer essentiele functies weggelaten.
  Verder hoor ik alleen maar negatieve verhalen over iOS 7. Ik durf de upgrade niet uit te voeren. Ik ben sinds 1991 een Apple-gebruiker maar ik moet je zeggen dat ik het de laatste jaren steeds slechter vind worden sinds het OS X-tijdperk. Zeer bedroevend allemaal. Het wordt tijd dat er een goede concurrent gaat opstaan want daar ontbreekt het nog aan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!