12 februari 2011

De realtime logging van je iOS device bekijken

Speciaal voor de zakelijk mark heeft Apple een speciale tool ontwikkeld waarmee grote aantallen iOS devices worden beheerd. De iPhone Configuratieprogramma is leuk om eens te bekijken en heeft veel opties. De meeste van deze opties zijn echter niet interessant voor 'normale' iOS gebruikers.

Een optie die wel heel erg handig kan zijn is Console, met deze optie is het mogelijk om in realtime de logging van je iDevice te bekijken. Het Console kan je helpen bij het opsporen van eventuele problemen maar is ook heel interessant om te bekijken waar je iDevice allemaal mee bezig is.

Je kunt de Console functie van de iPhone Configuratieprogramma als volgt gebruiken:

Download en installeer het iPhone Configuratieprogramma
• Start de applicatie vanuit de map Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Sluit je iDevice aan met behulp van de USB sync kabel.
• Selecteer je iDevice in de linkerkolom.
• Klik op de 'Console' tab.

Door nu je iPhone, iPad of iPod touch te gebruiken zal in het Console venster de realtime logging worden weergegeven.

De Console optie is vooral voor ontwikkelaars van apps zeer handig maar het geeft ook de normale iPhone gebruiker inzage wat er allemaal op de achtergrond in je iPhone gebeurd.

Het iPhone Configuratieprogramma geeft je ook de mogelijkheid om apps te verwijderen, configuratie profielen aan te maken en informatie over je iDevice te bekijken. Als je het iPhone Configuratieprogramma nog kent is het zeker een aanrader om eens te beijken!Reacties


 • Thvanarkel

  12 februari 2011 om 9:35

  Maar voor ontwikkelaars zit dit standaard in Xcode, en ik denk niet dat niet-ontwikkelaars er veel aan zullen hebben (want dat bij een NSArray objectAtIndex:0 een NSError oplevert lijkt mij niet echt helpend om een crash op te lossen)

 • Tjeerd

  12 februari 2011 om 10:33

  Kun je hier ook mee een willekeurig iPhone mee updaten. Ik heb een probleempje: ik moet voor iemand een iPhone updaten. Die iPhone is ooit bij iemand anders gé-update. Maar als ik hem via iTunes update raakt alle data weg. Hoe kun je zo iets voorkomen.

 • Raoul

  12 februari 2011 om 11:19

  @Tjeerd: Backup maken via iTunes. En die terug zetten.

 • RemcoB00

  28 februari 2011 om 20:05

  Is ook voor Windows: http://support.apple.com/kb/DL926?viewlocale=nl_NL

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!