19 februari 2015

De schijfruimte van je MacBook uitbreiden met de Photofast memory expansion combo kit

Wie een nieuwe Macbook Air of MacBook Pro Retina aanschaft heeft te maken met SSD-opslag. Deze is uiteraard vele male beter en sneller dan de ‘ouderwetse’ harde schijf. Helaas is er ook één nadeel, SDD-opslag is relatief duur en daarom biedt Apple alleen 128GB, 256GB of 512GB opslag aan.

Wanneer je dit te weinig voor je is dan kun je kiezen voor een externe harde schijf waar je de grootverbruiker van diskruimte op kunt zetten. Dit heeft dan weer als nadeel dat je steeds deze schijf bij de hand moet hebben. Een betere oplossing is de Photofast memory expansion combo kit.

Deze kit bestaat uit een SD adapter en een super kleine USB adapter waarin een Micro SD-kaartje kan worden geplaatst, handig voor bijvoorbeeld in de auto met je favoriete muziek. De Micro SD-adapter is per MacBook model verschillend, dit is gedaan om deze optimaal te laten aansluiten op de MacBook. Hierdoor is deze perfect voor het opslaan van (grote) bestanden waaronder je video's, muziek- of fotobibliotheek.

Met de Photofast memory expansion combo kit kun je op een goedkopere manier de opslag van je Mac uitbreiden en heb je altijd je 'externe harde schijf' bij de hand.

De kit wordt geleverd zonder Micro SD-kaart, deze dien je dus zelf nog aan te schaffen. Rond de 40 euro heb je een goede 64GB Micro SD-kaart. Sinds kort zijn er ook al 128GB Micro SD-kaartjes te koop, deze kosten ongeveer €120, de prijs hiervan zal het komende jaar verder dalen. Let bij het aankopen van een micro SD kaartje wel op de snelheid, goedkopere kaartjes zijn vaak trager dan de duurdere.

Een klein nadeel van deze oplossing is dat de adapters buiten de case van de MacBook uitsteken, waardoor deze eenvoudig kan worden verwijderd door kwaadwillige. Gebruik je je MacBook echter bijna nooit in het openbaar dan is dit zeer een goede oplossing om de schrijfruimte van je Mac uit te breiden. Als extra krijg je in deze kit twee adapters (USB- en SD-adapter), je kunt dus de schrijfruimte van twee Mac's uitbreiden.

photofast0002

De Photofast memory expansion combo kit is verkrijgbaar voor de verschillende modellen MacBooks. Klik hier om de kit onmiddellijk aan te schaffen. Meer informatie over de modellen vind je terug op de website van de Nederlandse Distributeur DigiTrading.

Een SSD in je Mac laten inbouwen?
Upgreatest.nl biedt hiervoor service aan huis!Reacties


 • Dennis

  19 februari 2015 om 13:16

  Is de drive van Nifty niet een eleganter oplossing? Zie http://eu.minidrive.bynifty.com/

 • Richard IJzermans

  19 februari 2015 om 14:23

  @dennis: Dat klopt! Alleen krijg je bij deze kit wel twee adapters.

 • Peter

  12 maart 2015 om 12:05

  sja of gewoon een SD kaart?

 • Schroale

  13 februari 2016 om 17:07

  Dit is toch veel goedkoper?

 • Erwin

  14 februari 2016 om 13:40

  Als het toch uitsteekt kan je idd dus beter Ultra Fit van Sandisk nemen wat Schroale post. Wil je het toch eleganter dan is de Minidrive van Nifty nog beter.

  De gegeven oplossing hierboven is dus niet de beste.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!