19 februari 2015

Whadget: WhatsApp gesprekken starten of openen via iOS Widget

We kunnen gerust zeggen dat WhatsApp zowat de populairste applicatie is onder de iOS gebruikers. Als we eerlijk zijn laat de applicatie aan functionaliteit soms de wensen over, het is en blijft een goedkope en handige manier om met je vrienden en familie te communiceren.

Sinds iOS 8 is het voor ontwikkelaars mogelijk een widget te integreren in het berichtencentrum. Hier kun je dan optie van uit te applicatie activeren en gebruiken. WhatsApp heeft helaas geen widget en dat is jammer, want ze zouden het goed kunnen gebruiken. Hier hebben de ontwikkelaars van Whadget aan gedacht, de applicatie is eigenlijk een widget voor iOS die het mogelijk maakt vanuit het berichtencentrum een chat in WhatsApp te openen of te starten.

whadgetapp

Dat is handig, want op deze manier kun je snel een gesprek starten of voortzetten. De Whadget applicatie is te downloaden in de iOS App Store, start deze op en tap (tik) op 'Contacts'. Via de plus-knop kun je jouw favorieten contacten toevoegen. Je kan er zoveel toevoegen als je zelf wilt, maar enkel de eerste zes (te herkennen aan het groene bolletje) zullen zichtbaar zijn in de widget.

Vervolgens kun je de widget toevoegen aan het berichtencentrum. Dit doe je door het berichtencentrum te openen (veeg met één vinger vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden) en tap op de optie 'Vandaag'. Scroll naar beneden om hier op de knop 'Wijzig' te tappen. Tap op de groene plus-knop voor 'Whadget' om de widget toe te voegen. Via de drie horizontale strepen kun je de widget naar een gewenste positie slepen, bevestig door op 'Gereed' te tappen.

Vanaf nu kun je de widget gebruiken, wanneer je op een contact tapt zal je merken dat je de mogelijkheid hebt om een WhatsApp-, telefoon-, bericht- of FaceTime gesprek te starten. Kies een gewenste optie door op het bijhorende icoon te tappen.

Wil je liever de widget alleen gebruiken voor WhatsApp dan volstaat het om de Whadget te openen en te tappen op de 'More-knop' in de app. Schakel hier de optie 'Use widget just for WhatsApp' in. Wanneer je nu op een contact in de widget tapt zal WhatsApp onmiddellijk worden geopend.

Shortcut for WhatsApp and more - Whadget
Shortcut for WhatsApp and more - WhadgetCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Matheus Cavalca
iPad & iPhone  4+  5 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Whatsapp kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!