18 februari 2015

WATCHHandoff tussen Apple Watch en Mac: zo ziet het er echt uit

Dat de Apple Watch straks Handoff gaat ondersteunen is iets dat vrijwel zeker is. De Apple Watch gaat meer dienen als een device die je op de hoogte houd van binnenkomende berichten en acties met behulp van meldingen.

Krijg je een nieuw bericht binnen dan kun je deze beperkt lezen en beantwoorden. Gelukkig kun je met Handoff snel het geopende bericht op je Apple Watch overnemen op je iPhone, iPad, iPod Touch en uiteraard ook je Mac.

In de laatste versie van Yosemite is deze functie al aanwezig voor de Apple Watch. Handoff voor de Apple Watch gebruik je op de zelfde manier als voor iDevices, via de extra icon links naast het Dock. Onderstaande video laat Handoff voor de Apple Watch zien.

Op deze manier is al te zien hoe we er straks gebruik van kunnen maken. Je ziet duidelijk het icoon van de bijhorende applicatie inclusief een klein horloge, welke Handoff met de Apple Watch aangeeft.

Lees ook: Handoff toestaan en gebruiken op een Mac, iPhone, iPad en iPod Touch

Meer over Apple Watch kun je hier terugvinden.Reacties


 • Klaas Ronner

  19 februari 2015 om 8:32

  Misschien ben ik wel wat ouderwets, maar ik geloof toch echt dat Apple een product geschapen heeft waar geen behoefte voor is.
  Of wel, een horloge, ok, maar wat moet je nu in godsnaam met zo’n ding??
  Oei, ik zal nu wel een hoop commentaar over me heen krijgen denk ik :)

 • Wesley Fabry

  19 februari 2015 om 8:39

  De Apple Watch moet zich zeker gaan bewijzen, het lijkt inderdaad een vreemde keuze, maar de Apple Watch moet meer als een verlengstuk van je iPhone en het (digitale) leven worden gezien dan een horloge. Andere bedrijven hebben het al geprobeerd, maar lijkt niet echt te lukken (denk aan Samsung gear).

  De Apple Watch is meer dan het ontvangen van notificaties, denk bijvoorbeeld aan het besturen van je Apple TV, Verlichting, alarm inschakelen, verwarming beheren, enzovoorts. En dat allemaal vanaf je pols, ontwikkelaars kunnen hun Apps optimaliseren voor de Apple Watch en dan worden de mogelijkheden een stuk groter.

 • Gé van Doorn

  20 februari 2015 om 18:12

  Het probleem voor ons als gebruikers zal zijn dat je het horloge altijd moet dragen om de “medische” input zoals bloeddruk, hartslag, slaapmodus en stappenteller goed te laten werken. Wat doe je met al je andere horloges?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!