10 mei 2009

OS X: Exposé en de Tab toets

Apple keyboard

Wanneer je Exposé hebt geactiveerd doormiddel van de functie toets F3 op je toetsenbord dan kan je met behulp van de Tab toets door Finder en andere geopende applicatie vensters bladeren.

Activeer de Exposé mode en druk eenmaal op de Tab toets waardoor een actief applicatie venster wordt uitgelicht in het Exposé scherm. Door nogmaals de Tab toets te gebruiken wordt de volgende applicatie naar de voorgrond gebracht.

Om in omgekeerde volgorde door de geopende applicaties te bladeren kan je Shift + Tab gebruiken. Applicaties waarvan meerdere vensters actief zijn worden in verkleinde weergave uitgelicht.

De toetscombinatie voor Exposé is verschillend voor de verschillende type toetsenborden. Op de meest recente aluminium/MacBook toetsenborden gebruik je F3 op de oudere types is dat F9.

expose-tab-toets

Bas bedankt voor de tip!

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


  • Sypie

    10 mei 2009 om 9:24

    Wat ook leuk(er) werkt is eerst op F3 drukken voor Exposé en daarna op de pijltjes naar links of rechts drukken. Zo kun je ook snel “tabben”.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!