10 mei 2009

Bonjour browser activeren in de schermdeling applicatie

schermdeling

Wanneer je wel eens gebruik maakt van de schermdeling applicatie /Systeem/Bibliotheek/CoreServices op je Mac, dan weet je ook dat je beperkt bent tot het ingeven van een computernaam of URL om de schermdeling te verbinden.

In de property list com.apple.ScreenSharing bevindt zich echter een zeer handige setting waarmee je de beschikking krijgt over een Bonjour browser venster. Hierdoor krijg je bij het opstarten direct een overzicht van alle actieve clients in je netwerk waarop schermdeling is geactiveerd zonder dat je computernamen moet onthouden.

Je kunt de Bonjour browser optie van de schermdeling applicatie activeren door in Terminal het onderstaande commando uit te voeren:

defaults write com.apple.ScreenSharing ShowBonjourBrowser_Debug 1

Als je hierna de schermdeling applicatie opnieuw start heb je de beschikking over het extra browser venster. Natuurlijk blijf je de mogelijkheid behouden om ook handmatig een computer toe te voegen, deze kan eventueel statisch worden toegevoegd aan het overzicht door de 'Voeg toe aan mijn computer' optie.

Een handig bijkomende optie is dat je een computer uit de lijst kunt slepen naar je bureaublad waardoor je een snelkoppeling voor schermdeling creëert naar de betreffende computer.

De schermdeling applicatie kan je starten van uit de map: /Systeem/Bibliotheek/CoreServices. Wanneer je de naam van een computer met geactiveerde schermdeling weet dan kan je vnc://computernaam gebruiken in Safari om een verbinding op te zetten.

Je kunt de Bonjour browser weer uitschakelen door de 1 in het terminal commando te wijzigen in 0.

schermdeling

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Paul Sondervan

  12 mei 2009 om 7:39

  Ik gebruik sinds enige tijd [url=http://www.klieme.com/ScreenSharingMenulet.html]ScreenSharingMenulet[/url]
  Erg handig!

 • dick

  12 mei 2009 om 9:46

  Bij mij zorgde dit er voor dat mijn screensharing elke keer crashte als ik het af wilde sluiten. Heel vervelend. Weet niet of ik de enige ben maar anders is het dus niet ideaal.

 • Tader

  6 september 2009 om 15:38

  Ligt het aan mij, of werkt dit niet meer in Snow Leopard?

 • Vincent

  2 november 2009 om 14:21

  Bij mij werkt het helaas ook niet meer onder snow leopard. Kreeg zelfs niet eens meer een ‘open’ screen om een computer over te kunnen nemen. Wel de menu’s overigens, waar je gewoon ‘open …’ kunt klikken om iets te openen.

  Heb de optie uitgezet en daarna kreeg ik het aloude standaard ‘open’ scherm weer.

  Heb er nog geen alternatief voor gevonden helaas…

 • Mick

  9 januari 2010 om 10:36

  Dus deze optie werkt inderdaad niet meer in Snow Leopard?!! Jammer….

 • Marco

  16 juli 2015 om 13:10

  Hallo iedereen
  Ik zie in mijn deelvenster ook de pc’s van mijn buren. Ik vermoed dat mijn buren de mijne ook zien. Maarde vraag is kunnen zij onopgemerkt een schermdeling bij mij doen of er gerger nog kunnen zij in mijn documenten?
  Ik heb wel in mijn menu enkel administrators aangevinkt.
  Alvast bedankt voor een feedback

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!