11 mei 2009

NieuwsVMware: Bestanden openen in virtuele machines

VMware

Wanneer je VMware Fusion gebruikt om Windows virtueel op je Mac te laten draaien dan worden de file associaties van specifieke windows bestanden automatisch gekoppeld aan de virtuele machine. Wanneer je dus bijvoorbeeld op een .ini, .txt of .doc bestand klikt dan wordt de VMware Fusion applicatie gestart en het bestand geopend in de bijbehorende Windows applicatie. Je kunt deze bestanden herkennen aan de (lelijke) windows iconen.

Het bovenstaande lijkt misschien een handige optie van VMware maar de meeste bestanden zijn ook gewoon te openen op je Mac zonder dat eerst de virtuele machine opnieuw (op)gestart moet worden en je onnodig lang moet wachten.

Doormiddel van de Shared folder settings in VMware Fusion kan je het openen van bestanden in een virtuele machine eenvoudig uitschakelen.

Open VMWare Fusion en ga naar in het menu naar: Virtual Machine ▸ Shared Folders ▸ Open Shared Folders Settings. Verwijder het vinkje bij de optie 'Allow your Mac to open applications in the virtual machine'.

sharedappbootcampReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!