12 mei 2009

Online ondersteuning uitschakelen in de help viewer

help-viewer

Met de behulp van de help functie in de standaard (native) OS X applicaties is het mogelijk om heel eenvoudig hulp te krijgen over een bepaalde functie. De aangeboden help-onderwerpen bestaan voornamelijk uit topics die standaard aanwezig zijn in OS X. In sommige OS X applicaties wordt ook externe informatie uit de Apple ondersteuning database geraadpleegd wanneer je kiest voor 'Toon alle resultaten'. Deze resultaten worden gemarkeerd door een rood cirkeltje met '+' erin.

Het kan handig zijn dat Help viewer de ondersteuning database van Apple raadpleegt maar deze vertraagd het zoek proces enorm en in veel gevallen volstaan de standaard aanwezige help topics.

In eerdere versies van OS X was er een mogelijkheid om doormiddel van de voorkeuren het zoeken naar online help-onderwerpen uit te schakelen, in OS X Leopard is deze optie verdwenen.

Doormiddel van het onderstaande Terminal commando is het mogelijk de optie uit te schakelen onder OS X Leopard (10.5):

defaults write com.apple.helpviewer HVIncludesKBSearches -bool NO

Wanneer je de online help-onderwerpen weer wilt toevoegen typ je:

defaults write com.apple.helpviewer HVIncludesKBSearches -bool YES

zoekresultaten-help-sync

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!