13 mei 2009

Lab Tick: Controle over je toetsenbord verlichting (archief)

labtick

Het verlichte toestenbord dat aanwezig is op een PowerBook en de MacBook (Pro) wordt aangestuurd doormiddel van een omgevingslicht sensor. Deze sensor zorgt ervoor dat de toetsenbord verlichting wordt geactiveerd en past automatisch de licht sterkte aan.

In OS X bevinden zich bijna geen opties om controle te krijgen over de toetsenbord verlichting van je PowerBook of MacBook (Pro). Je bent afhankelijk van de omgevingslicht sensor die soms wel eens twijfelachtige beslissingen neemt.

Alexander Repty heeft een applicatie ontwikkeld waarmee je zelf kunt bepalen of je de toetsenbord verlichting geactiveerd wilt hebben. De applicatie geeft je tevens de mogelijkheid om de licht sterkte in te stellen en om toetscombinaties te creƫren voor het dimmen en aan/uitschakelen van de toestenbord verlichting.

De Lab Tick applicatie is eenvoudig te bedienen vanuit de menubalk en geeft je de controle over je toetsenbord verlichting die Apple is vergeten toe te voegen..

Lab Tick is Donationware en ontwikkelaar Alexander Repty verdient zeer zeker een donatie voor deze applicatie.

Downloaden en meer informatie: http://labtick.proculo.de

labtick

Dit artikel is verouderd en is daarom in ons archief geplaatst.Reacties


 • Guus

  13 mei 2009 om 16:06

  Geniale tool, direct 5 Euro overgemaakt naar de beste man.

 • M@rtijn

  13 mei 2009 om 21:51

  Iemand toevallig enig idee waarom ik op m’n alu MacBook Pro onder Vista Ultimate m’n toetsenbord verlichting net niet helemaal uit kan zetten? Of heb ik zelf al ’t antwoord gegeven? ;-)

 • Jelle SE

  14 mei 2009 om 8:44

  Eeh…mijn MacBook Pro heeft daar gewoon knopjes voor op het toetsenbord…

 • M@rtijn

  14 mei 2009 om 22:40

  @ Jelle SE: Ja, die van mij ook. Ondanks dat ook on-screen getoond wordt dat hij uit staat (alle balkjes zijn lichtgrijs i.p.v. wit), kan ik ‘m dimmen wat ik wil, hij blijft – zij het minimaal – toch m’n toetsen verlichten…

 • Jelle SE

  15 mei 2009 om 1:16

  @Martijn: Met de F8 toets kan ik de backlight van het TB helemaal uitzetten. Ik zie dus nog steeds het nu van deze applicatie niet…

 • M@rtijn

  16 mei 2009 om 22:46

  @Jelle SE: Dank voor je tip. Helaas is bij mij F8 ‘play/pauze’ (ook met cmd, alt, ctrl of fn toets ingedrukt). Ik kwam gelukkig [url=http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1904093&tstart=0]dit[/url] tegen, nu aan ’t downloaden.

 • MEEUW

  17 mei 2009 om 12:59

  Wie installeerd dan ook vista op zijn mac. Heb je toch ook totaal geen respect ;)!

 • Che

  11 juli 2009 om 11:29

  Dacht toch dat de toetsverlichting ook continu moet kunnen blijven branden?

  Ik heb automatisch aanpassen lichtsterkte scherm uitgezet en overdag brandt de toetsverlichting niet tenzij ik mijn hand voor de sensor houdt. Wanneer hij niet brandt dan is hij ook niet in te stellen met de F5 en F6 toetsen maar staat er een verbodsbordje door de popup die hij dan laat zien.

 • yuri

  30 juli 2009 om 0:28

  Ik heb ook een MacBook, maar geen blacklight verlichting. Kan het zijn dat niet alle MacBooks deze optie hebben?

 • Lulletje

  5 mei 2014 om 14:38

  Vista op macbook? Mag ik even lachen? Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!