6 februari 2010

De verbeterde batterij weergave in Snow Leopard

Mac OS X 10.6 Snow Leopard beschikt over een verbeterde Batterij status in de OS X menubalk. De verbeterde Batterij-menubalk die alleen beschikbaar is op MacBook's geeft informatie over de conditie van de batterij, de resterende batterijduur, huidige actieve stroombron en statusinformatie over het oplaad proces.

De conditie van de batterij wordt aangegeven door middel van de status meldingen: Vervang spoedig, Vervang nu en Onderhoud vereist. Hieronder vindt je een beschrijving van deze status meldingen.

▸ Vervang spoedig

Wanneer er "Vervang spoedig" verschijnt in het Batterij-menu dan kan je de batterij nog gewoon gebruiken maar moet je overwegen om de batterij te vervangen. Als je de batterij uit je MacBook kunt verwijderen, probeer deze dan te verwijderen en opnieuw te plaatsen. Zorg ervoor dat het netsnoer aangesloten blijft op je MacBook en het stopcontact. Als je de batterij niet kan verwijderen zoals bij de laatste generatie MacBook's dan kan je de System Management Controller (SMC) resetten. Zie hiervoor:

http://support.apple.com/kb/HT1411?viewlocale=nl_NL

Als "Vervang spoedig" nog steeds wordt weergegeven na het opnieuw plaatsen van de batterij of het resetten van de SMC, dan moet je overwegen om de batterij op korte termijn te vervangen.

▸ Vervang nu en Onderhoud vereist

Als de batterij van je MacBook niet lang meer stroom of geen stroom meer kan leveren, geeft het Batterij-menu de waarschuwingen "Vervang nu" of "Onderhoud vereist" weer. Probeer allereerst dezelfde procedure uit te voeren zoals bij de "Vervang spoedig" status. Als je de batterij uit je MacBook kunt verwijderen, probeer deze dan te verwijderen en opnieuw te plaatsen. Zorg ervoor dat het netsnoer aangesloten blijft op je MacBook en het stopcontact. Als je de batterij niet kan verwijderen zoals bij de laatste generatie MacBook's dan kan je de System Management Controller (SMC) resetten.

Als hierna de status niet veranderd dan is het zeer verstandig om de batterij zo spoedig mogelijk te vervangen.

Voor meer informatie over de Apple-batterijtechnologie kan je terecht op:

http://www.apple.com/nl/batteries/Reacties


 • marijn

  7 februari 2010 om 13:43

  Ik heb een macbook pro uit 2008. Ik heb ook Snow leopard erop gezet, maar bij mij staat er minder informatie in het drop down menuutje. Als ik op het batterij icoontje klik zie ik als eerst hoe ver hij is met opladen/hoe lang hij nog aan kan staan. En daaronder staan gewoon de standaard dingen zoals op jullie screenshot. Het bovenste “staat: vervang spoedig” is er bij mij niet.

  Of komt die alleen tevoorschijn als de staat ook daadwerkelijk onderhoud nodig is?

 • Richard

  7 februari 2010 om 13:48

  @Marijn: Inderdaad wanneer je batterij in orde is krijg je de extra informatie niet te zien.

 • Christian

  8 februari 2010 om 18:16

  Mocht je het toch graag willen zien, houd de alt knop ingedrukt en klik vervolgens op het batterij icoontje. Ook handig om je wifi ontvangst e.d. te controleren.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!