22 november 2010

De volledige Fieldtest is teruggekeerd in iOS 4.2

Het is met iOS 4.2 weer mogelijk om gebruik te maken van de volledige iPhone fieldtest applicatie zoals die in de eerdere versies aanwezig was.

In iOS 4 had Apple besloten om deze test applicatie te verwijderen en in iOS 4.1 was een uitgeklede versie aanwezig die alleen de signaalsterkte in dBm toonde.

In iOS 4.2 is de volledige Fieldtest applicatie weer teruggekeerd, hiermee kan je alle provider en netwerkwaardes bekijken. Wanneer je niet werkzaam bent in de telecom-sector dan zeggen de waardes je waarschijnlijk helemaal niets. De Fieldtest is echter wel leuk om eens naar te kijken en geeft een globale indruk van de complexiteit van mobiele netwerk.

Open de Phone.app en toets *3001#12345#* gevolgd door de ‘Bel’ knop. De signaal streepjes in de linkerbovenhoek van het scherm worden nu vervangen door een numerieke signaalsterkte in dBm. Dit is dan ook gelijk de belangrijkste waarde, hoe dichter dit getal bij de 0 des te beter het signaal. Een waarde van -100 dBm is dus een zwakker signaal dan -80 dBm.

Door op het getal te tappen kan je switchen tussen de grafische of numerieke weergave van het signaal. Je kan de Fieldtest applicatie weer verlaten met behulp van de thuisknop.Reacties


 • Martijnsch

  22 november 2010 om 9:25

  Alleen een beetje jammer dat je hem niet meer kan terugzetten naar alleen maar grafische….

 • Wouter

  22 november 2010 om 10:13

  was dat niet iets met dubbelklikken op het icoontje linksboven in je scherm? switchen tussen grafisch en numeriek?

 • Raoul

  22 november 2010 om 20:08

  Mensen, gebruik dit niet als je BLIJVEND terug wilt naar de originele settings. Heb het gedaan, maar ik blijf nu achter met een stom -DB getal. En ja, erop klikken veranderd het weer naar balkjes. Maar niet voor lang.

 • Drliter

  23 november 2010 om 9:11

  @ Raoul

  Uitzetten die je door:
  -Naar balkjes switchen
  -Standby knop ingedrukt tot afsluitscherm komt, dan los
  -Homeknop ingedrukt houden

 • Cédric

  5 december 2010 om 22:14

  @Drliter

  Ik zal het eens uittesten als ik mijn iPhone krijg met Nieuwjaar.
  Thnx

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!