29 juli 2010

Demonstratie video van de Magic Trackpad

Deze week heeft Apple de Magic Trackpad geïntroduceerd, hiermee kan je nu ook op een Mac desktop gebruik maken van de multitouch bewegingen zoals we die kennen van de recente MacBook's. Voorwaarde om het Magic trackpad te kunnen gebruiken is dat je Mac is voorzien van Mac OS X 10.6.4 en beschikt over bluetooth.

Zoals bij de Magic Mouse en MacBook trackpads heeft Apple ook nu weer instructie filmpjes toegevoegd aan de Trackpad voorkeuren. De instructie videos geven een zeer goede indruk van de mogelijkheden en het gebruiksgemak van het nieuwe trackpad.

Wanneer je een Magic Trackpad bezit dan verschijnen de instructies automatisch in  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Trackpad.

Als je overweegt om een Magic Trackpad aan te schaffen dan kan je hieronder een youtube versie van de Magic Trackpad instructies videos bekijken.

httpv://www.youtube.com/watch?v=FkC7INjwfD8

Een review van Mac 9 to 5:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Txx3CnIiDvQReacties


 • Pepijn

  29 juli 2010 om 11:11

  Ik ben benieuwd hoe dit ding met programma’s als Photoshop werkt, ik denk dat ik hem hoe dan ook ga kopen, is wel een handig tegen rsi.

 • Eelco Deuling

  29 juli 2010 om 18:06

  Maar is hij al ergens te koop? Ik heb namelijk RSI en had hetzelfde idee als Pepijn.

 • Samplex

  29 juli 2010 om 19:38

  Mediamarkt, iCentre, A-Mac, Machouse negers te koop! Alleen bij een Apple Store die we nog steeds niet hebben in Nederland Wel Online te bestellen.

  Echt waardeloos dat wij altijd zo lang moeten wachten tot dat het is te krijgen is in NL!

 • Timen

  29 juli 2010 om 20:02

  2 dingen:
  1. kan je ook “tappen” om te klikken?
  2. is het niet vervelend dat het trackpad onder een “hoek” staat? Dit is namelijk bij een MacBook niet zo, hier is het trackpad gelijk aan de tafel oid.

 • Chorro

  29 juli 2010 om 22:45

  @Timen: Over dat 2e: Nee, persoonlijk heb ik daar geen hekel aan. Heb mijn MBP vaak op een stand staan, waardoor het trackpad en het toetsenbord ook scheef staat en ik heb er echt totaal geen last van.

  @Samplex: Wist niet dat Apple ook negers int assortiment had ;-). Maar het klopt dat wij inderdaad belachelijk lang moeten wachten voordat Apple de producten een zending richting NL geeft. Eigenlijk niet echt zoals het hoort, Nederland is best wel Apple fan als ik ’t zo is bekijk.

 • Wappie

  29 juli 2010 om 23:16

  Demonstratievideo schrijf je als één woord…

 • Eddy

  30 juli 2010 om 10:58

  @ Samplex

  wat is dat voor onzin? Is toch logisch? Het is een amerikaans bedrijf. Het is dan toch logisch dat het bij ons later is. Geldt voor ALLES, WERKELIJK ALLES!!!!

  Ook onze spercibonen hebben wij eerder dan de amerikanen!!

 • oli4

  30 juli 2010 om 22:11

  Dit is toch juist slecht voor rsi? Als ik een dag alleen de trackpad van mn macbook gebruik, heb ik vaak een beetje last van mijn arm, daarom gebruik ik zoveel mogelijk de muis. Op mn studie zeggen ze ook allemaal gebruik een muis in plaats van de trackpad. Of is het met de Magic Trackpad anders?

 • Eddy

  5 augustus 2010 om 10:28

  ik heb hem sinds gister binnen… lullige is wel dat je als je wilt inloggen je niet op je naam kan klikken om op die naam in te loggen. Standaard staat enkel tap namelijk uit!!
  welke idioot dat verzonnen heeft, is mij een raadsel… eenmaal ingelogd, per user, kan je die enkel tap wel inschakelen natuurlijk maar als je niet ingelogd bent, gebruikt hij de standaard…

  mocht iemand weten hoe dit op te lossen, hoor ik het heel graag!

 • Hans

  19 augustus 2010 om 14:17

  Heb hem binnen; gewoon via iCentre besteld; ca 2 weken gewacht.

  Works like magic.

  Werkt prima, vooral als je tweehandig bent (pad links/muis rechts). Scheelt behoorlijk in gebruik muis.

 • Hans

  19 augustus 2010 om 14:21

  @Pepijn: werkt met Photoshop; hoewel dat meer vingerverven betekent. Maar doorvoor heb ik m’n ouwe trouwe Wacom Intuos 3.

  @ Eelco, Pepijn: idd, scheelt in RSI.

 • Hans

  19 augustus 2010 om 14:22

  @Timen:

  1 – ja
  2 – nee

Een reactie toevoegen: