23 maart 2009

OS X: DNS Flush uitvoeren (archief)

Wanneer je een website bezoekt wordt normaal gesproken de DNS server van je internet provider geraadpleegd om het bijbehorende IP adres van de website op te vragen. De DNS server is een soort database waarin alle url's staan met hun bijbehorende IP adressen.

Als je eenmaal de website hebt bezocht wordt de URL en het IP adres tijdelijke aan de lokale DNS cache van je Mac toegevoegd. Hierdoor hoeft niet iedere keer opnieuw de DNS server te worden benaderd en wordt de verbinding sneller opgezet.

Het kan voorkomen dat je DNS cache corrupt raak of dat het DNS record van een website is geupdate op de DNS server terwijl jij nog gebruik maakt van de lokale DNS cache met daarin een verkeerd IP adres. Dit is vaak het probleem als één bepaalde website opeens niet meer bereikbaar is terwijl hij op een andere computer zonder problemen te bezoeken is.

Je kunt dit probleem verhelpen door de lokale DNS cache te 'flushen', hierdoor wordt je lokale DNS cache leeg gemaakt en wordt de DNS server (geforceerd) benaderd voor het juiste IP adres van de website.

Onder Terminal in OS X 10.5 Leopard typ je het onderstaande commando om de DNS cache te flushen:

dscacheutil -flushcache

Wanneer je OS X 10.4 Tiger gebruikt dan is het commando:

sudo lookupd -flushcache

Dit artikel is verouderd, klik hier voor een recentere uitleg voor deze functieReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!